· · Komentari: 0

Jorgan se pravilno pere na OVAJ NAČIN: Uz pomoć malog trika, zadržaće svoj oblik, a prljavština će biti nestati

Jorgane bi trebalo redovno prati

1672912031_shutterstock_1476983210.jpg
Foto: Shutterstock

Uprkos tome što što na jorgan ide navlaka, za koju mnogi misle da upija svu prljavštinu, to baš i nije tako. U jorgan dospevaju mrtve ćelije kože, znoj, bakterije, grinje i drugi mikroorganizmi. Zbog toga se vremenom u jorganu nakupljaju mnogi mikrobi, koji mogu biti izuzetno štetni i izazvati alergijske reakcije.

Pranje jorgana na nekoliko nedelja trebalo bi da postane pravilo. Jorgane je dovoljno oprati na 40 stepeni, ali ako želite da eliminišete što više bakterija, možete ih oprati i na 60 stepeni. Centrifugu treba ograničiti na maksimalno 1000 obrtaja.

Pročitajte još: Pedmeti koje NE TREBA da imate u kuhinji i spavaćoj sobi: Prema FENG ŠUIJU oni natušavaju vaš mir

Jedan mali trik će pomoći da jorgan zadrži svoj prvobitni obli. Unacite nekoliko teniskih loptica u bubanj veš-mašine pre pranja.

Čim mašina završi sa pranjem, uzvadite jorgan i raširite. Ukoliko koristite mašinu za sušenje veša, podesite je na najnižu temperaturu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.