· · Komentari: 0
dobra energija

Kako da uredite DOM prema FENG ŠUI učenju sa PREDMETIMA koje SVI IMAMO U KUĆI

Stvaranje dobrog Feng šui okruženja u kući, moguće je pomoću brojnih predmeta koji služe za uređenje doma.

1603184283_Depositphotos_37777211_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Iskoristite moć predmeta koje možda već imate u svom domu, a u kojima leži pozitivna energija i čeka da bude otrkivena. Od ogledala, do biljaka, preko sveća pa sve do umetničkih dela - pred vama je mali vodič za upotrebu najpopularnijih predmeta za uređenje doma prema Feng Šuiju.

Ogledala

Mudra upotreba ogledala može učiniti čuda u bilo kom prostoru. Savremeni dom obiluje ogledalima u svim prostorijama, od kupatila, preko predsoblja pa sve do spavaće sobe. Međutim, postoje Feng Šui pravila kako da ogledala daju svoj maksimum i stvore pozitivne vibracije u prostoru.

Pročitajte još: Zbog ovih razloga kuća IZGLEDA NEUREDNO: Manje je više i u ovom slučaju

Pored činjenice da ogledala unose više svetlosti u prostor i čine ga vizuelno prostranijim, ona donose i snažno prisustvo vodenog Feng Šui elementa. Ogledala su najefikasnija za postavku u oblasti istoka, jugoistoka i severa u vašem domu. Treba izbegavati ogledalo u južnom delu kuće. Takođe ogledalo direktno okrenuto ka ulaznim vratima, ni malo nije dobra solucija.

Sveće

Sveće su popularna ideja za uređenje modernog doma. Možete ih pronaći u različitim oblicima, bojama i držati kao samostojeće ili u odgovarajućim posudama. Odabir sveća od soje ili pčelinjeg voska je dobar način održanja energije u prostoru. Ovakve sveće donose prostoru sklad, sreću i neophodno zdravlje ukućanima.

Sveće su vatreni elemenat prema Feng Šui učenju. Male sveće mogu se postaviti bilo gde u životnom prostoru, dok veći primerci u vaternim bojama poput crvene, ružičaste, ljubičaste i narandžaste treba da budu na jugu, jugozapadu i sevoroistoku. Centar vašeg doma, može takođe imati veliku korist od prisustva sveća. Par malih prirodnih sveća u spavaćoj sobi predstavlja odličan Feng Šui.

Biljke u spavaćoj sobi prema Feng Šui učenju nisu poželjne.
Foto: Deposit

Pročitajte još: Saveti za ČUVANJE BILJAKA tokom ZIMSKIH meseci

Biljke

Prisustvo biljaka, odnosno njihova živahnost, unosi radost i vitalnost u jedan dom. Trend ukrašavanja prostora velikim biljkama stvara osećaj strahopoštovanja i razigranosti u domu. Biljke su drveni element po Feng Šui metodi i one su vezane za sklad, zdravlje i rast, dok su takođe odličan potez za ukrašavanje istočne, jugoistočne i južne oblasti vašeg doma.

Najbolje je izbegavati postavku biljaka na severu, jugozapadu i u centru doma. Biljke u spavaćoj sobi prema Feng Šui učenju nisu poželjne, osim u slučaju jako velikih soba, pri čemu su biljke daleko od kreveta.

Umetnost

Apstraktno umetničko delo, u jarkim crvenim i ljubičastim bojama stvoriće odličan Feng Šui u južnom delu vaše dnevne sobe. Isto tako energično delo može stvoriti pustoš u kući ako se istakne na istočnom zidu.

Pročitajte još: Nakon ovoga ćete se osećati kao da SPAVATE NA OBLAKU! Posteljina mekana kao PAMUK (VIDEO)

Nikad nemojte birati umetnička dela za postavku u svom domu, koja na vas imaju negativan uticaj ili vas rastužuju. Suptilna energija koju umetnost šalje doprinosi kvalitetu energije u domu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.