· · Komentari: 0
čišćenje

KUHINJSKI SUNĐER je leglo bakterija: Ovako ćete ih NAJEFIKASNIJE UNIŠTITI

Koristite ga na dnevnoj bazi za pranje sudova, ali da li ste ikad razmišljali o tome koliko se bakterija na njemu nalazi?

1601890511_Depositphotos_180206030_s-2019.jpg
Foto: Deposit

To malo kuhinjsko pomagalo, sunđer – veće je leglo bakterija nego što možete i da zamislite. Porozan materijal od kog se pravi sunđer, služi kao idealan magnet za bakterije i zaista nije dovoljno da ga isperete nakom korišćenja i odložite po strani do nove upotrebe. Takođe, ni menjanje na nedeljnoj bazi nije dovoljno efikasno rešenje.

Međutim, ne budite na kraj srca, jer ne treba da potrošite malo bogatstvo na kupovinu novih sunđera koje ćete jednom koristiti, a potom bacati. Sve što treba da uradite jeste da svoj sunđer, upravo ovaj koji trenutno koristite, učinite više higijenskim. Prema savetima stručnjaka Američkog instituta za čišćenje, pokazaćemo vam kako da svoj sunđer efikasno očistite.

Pročitajte još: Koliko često PERETE JASTUK: Važno je zbog zdravlja

DA LI JE ZAISTA SUNĐERU PREKO POTREBNO ČIŠĆENJE?

Da, više nego što možete i da zamislite. Prema rečima stručnjaka, sunđer u kuhinji je najveće leglo bakterija u kući. Nedeljno čišćenje sunđera pomoći će vam da sprečite širenje bakterija sa jednog tanjira na drugi, a potom i sa prostora oko sudopere, na radnu površinu i hranu u blizini. Odsustvo bakterija, naročito u ovim izazovnim vremenima, je važno kako bi zdravlje ostalo na zadovoljavajućem nivou.

ČIŠĆENJE SUNĐERA IZBELJIVAČEM

Izbeljivač koji većina vas ima u svom domu i koristi za različite svrhe, predstavlja najbolje rešenje za čiščenje sunđera. Jednom nedeljno potrebno je da upotrebite izbeljivač kako biste dubinski iz njega izbacili sve bakterije. A evo i kako:

Pročitajte još: Ovih 8 pametnih trikova OTERAĆE NEPRIJATNE MIRISE sa SVIH kritičnih mesta u kući

  • U plastičnu posudu sipajte oko 1l vode i dodajte 3 kašike hlornog izbeljivača.
  • Potopite sunđer i ostavite ga u rastvoru najmanje 5 minuta.
  • Stisnite sunđer i ostavite ga da se osuši. Nakon što ste sunđer izvadili iz vode, ostavite ga na prozračnom mestu da se potpuno osuši pre nove upotrebe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.