Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

MIRIŠU, leče i čuvaju kućni budžet! Ovih pet biljaka morate gajiti u svojoj kuhinji

Uzgoj aromatičnog bilja i trava ima brojne dobrobiti po zdravlje i ukupno mentalno stanje čoveka

1618873835_Depositphotos_103037346_xl-2015.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Ukoliko u svojoj kuhinji, na terasi ili u vrtu uzgajate trave i aromatično bilje, to vam može poboljšati mentalno stanje, zdravlje, ali i kućni budžet. Oni koji ih uzgajaju znaju da su jako dobre za korišćenje u pripremi hrane, ali i da sama briga oko njih predstavlja svojevrsno zadovoljstvo. 

Pročitajte još: Feng šui kaže da je ovo idealno cveće za dom: Izaberite svoju simboliku

Aromatično bilje je sjajan izbor za svakog početnika kojeg zanima vrtlarenje obzirom da ono ne zahteva previše brige. A s obzirom na to da svaka kuvarica zna koliko to bilje ima uticaja u pripremi hrane, nije na odmet imati ga pri ruci. Eto jednog od načina da smanjite potrošnju kućnog budžeta.

Top pet aromatičnih biljaka dobrih za zdravlje

1. Potočarka ima brojna antikancerogena svojstva. Bogata je gvožđem, kalcijumom, vitaminima A i C, folnom kiselinom, antioksidantima i jodom.

Pročitajte još: Cveće staro 65 miliona godina, a u Evropu je stiglo u 18. veku: Evo kako se pravilno gaje HORTENZIJE u saksiji

2. Ruzmarin je gvožđem, kalcijumom i vitaminom B6. Poboljšava moždane funkcije i pamćenje. Navodno sprjčava srčane i moždane udare.

3. Origano se lako gaji, može se nabaviti i u obliku kapsula. Dobar je za prevenciju prehlada, gripa i bolova u glavi uopšteno. 

4. Mirođija pomaže u probavi, ublažava želudačne tegobe, nadimanje i bolove u stomaku.

5. Matičnjak je najpoznatiji po funkciji odbijanja komaraca. Ima antibakterijska svojstva i blagotvorno delovanje kad se pije u obliku čaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas