Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje biljke za prostor oko ULAZNIH VRATA prema FENG SHU disciplini: Povećajte protok pozitivnosti

Kućne biljke vrlo lako dodaju prostoru novu energiju, pa je to jedan od najbržih načina da unesete promene u svoj dom

1650030357_profimedia-0161395688.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Mnoge biljke takođe pomažu u filtriranju toksina i poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, pa je to još jedan razlog da ih imamo.

Prema feng shui disciplini biljke takođe mogu da poboljšaju protok či (energije životne snage) u vašem domu. Strateško postavljanje biljaka u određene oblasti doma može dovesti do više ravnoteže i harmonije.

Zdrave biljke su izvor pozitivne či, ili energije životne snage. Takođe su lep način da unesete više prirode jer predstavljaju element drveta u sistemu pet elemenata.

Ulazna vrata i feng shui

Ulazna vrata su jedna od najvažnijih oblasti vašeg doma iz perspektive feng šuija. Ovde energija i mogućnosti mogu da uđu u vaš dom i dođu do vas. Ulazna vrata takođe predstavljaju vaše lice prema svetu. U idealnom slučaju, ulazna vrata bi trebalo da budu postavljena tako da dočekuju i pozivaju pozitivni či u vaš dom.

Pročitajte još: ZALOGAJI SA BALKONA: Vaša terasa ovog leta može postati predivna bašta, evo kako

Važno je da ta vrata budu jaka i stabilna. Pre dodavanja biljaka bilo bi dobro da se pobrinete za to da li vrata škripe, da li su čista ili možda postoji nered koji otežava otvaranje ulaznih vrata?

Najbolje biljke za ulazna vrata

Najprivlačnije za ovaj deo doma su one sa mekim, zaobljenim listovima. Takođe je važno da pronađete biljku koja će dobro da se snađe u ovom delu doma, koja nema mnogo svetlosnih i temperaturnih zahteva., piše The Spruce.

Areka palma

Ako imate prostora za veću biljku, areka palma je idealna za prostor oko ulaznih vrata. Tokom toplijih meseci možete da je premestite i ispred ulaznih vrata ukoliko živite u kući.  Areka palme imaju dodatne prednosti filtriranja i prečišćavanja vazduha.

Monstera

Monstera ima prelepe listove u obliku srca koji su odlični za prizivanje više ljubavi i ljubaznosti u vaš život.

Pročitajte još: DA VAM MIRIŠE CELA TERASA! Jasmin važi za cvet sa NAJLEPŠOM mirisnom notom, a uspeva svima

Potos

Ako želite da poboljšate svoj ulaz biljkom, ali niste sigurni, probajte potos. Idealne za početnike. Takođe imaju lepe stabljike pa možete lako da je prilagodite enterijeru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas