· · Komentari: 0
čist dom

Najbolji saveti za uklanjanje NEPRIJATNIH MIRISA IZ VAŠEG DOMA i postizanje SVEŽINE BEZ OSVEŽIVAČA

Stručnjaci nas savetuju kako da se zauvek rešite neprijatnih mirisa u svom domu.

1645188895_interior-g1dd2dfb2e_1280.jpg
Foto: pixabay

Bez svake sumnje, svi želimo da naši domovi mirišu lepo i osvežavajuće - prijatni mirisi povezuju se sa  čistoćom, harmonijom i opuštenošću. Mirisi nas asociraju na druge ljude i stvari, zato je važno da gosti koji dođu kod nas požele ponovo da nas posete i osete svežinu. Stručnjaci nam otkrivaju kako to da postignemo.

1. Redovno pražnjenje kanti za smeće

Osim toga što je važno da redovno praznite kantu za smeće, vodite računa o uklanjanju svih ostataka hrane i cigareta jer ostavljaju mirise koji se zadržavaju u vazduhu. Preporučuje se periodično pranje detrdžentom kante za otpatke i dezinfekcija iste.

Pročitajte još: UKLONITE KAMENAC NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN: Potrebni su vam samo GREJPFRUT I SO

2. Proveravajte frižidere

Otvorite frižider i pregledajte stvari kojima je istekao rok trajanja. Iznenadićete se kada vidite da je mnogim namirnicama istekao rok trajanja, samo niste imali vremena ili niste obraćali pažnju i sklonili te namirnice!

3. Redovno čistite glatke površine vašeg doma

Tepisi, čaršavi, tkanine jesu  materijali koji više od ostalih upijaju neprijatne mirise. Redovno održavajte higijenu ovih površina. Savet: pre nego što obrišete tepihe, dodajte sodu-bikarbonu.

Pročitajte još: Ne ostavlja mrlje i masne fleke: Ovo sredstvo je idealno za čišćenje STAKLENIH POVRŠINA

4. Napravite sami svoj osveživač

Možete i sami napraviti osveživač tako što ćete pomešati 1/4 šolje belog sirćeta, pola šolje alkohola, kašičicu kukuruznog brašna i 20 kapi Vašeg omiljenog eteričnog ulja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.