Oglas
· · Komentari: 0

Ne možete da izluftirate stan posle spremanja hrane? Isprobajte TRIK koji vam može pomoći da se otarasite neprijatnih mirisa

Isprobajte trik koji vam može biti od velike koristi

1705665607_Foto-Shutterstock-spremanje-hrane.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ako želite da pripremite ukusan ručak koji uključuje prženje mesa, povrća ili ribe, ne možete pobeći od neprijatnih mirisa od prženja. Ponekad se i kod pečenja određenih namirnica javlja jak i ružan miris iz rerne, evo nekoliko trikova kako da ih se brzo rešite.

Koristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji, na malo drugačiji način. Kada se prži, posebno riba, miris je posebno intenzivan.

Ako ne možete da ga se rešite provetravanjem prostorija ili uključivanjem aspiratora, stavite šerpu vode na šporet i dodajte jedan ili dva štapića cimeta i polako prokuvajte. Fini miris cimeta ispuniće svaku sobu. Ako iz rerne dolazi neprijatan miris, zagrejte je na 250 stepeni, stavite štapić cimeta na pleh i ostavite nekoliko minuta. Čim osetite prijatan miris, isključite rernu i otvorite njena vrata.

Pored čišćenja, cimet vam takođe može pomoći u borbi protiv mrava. Naime, mrze njegov miris, pa na mesta gde primetite da izlaze pospite malo cimeta. Dosadni mravi će nestati bez traga. Cimet takođe odlično odbija moljce. Pomešajte malo cimeta, lavande i ruzmarina i sve stavite u malu platnenu kesu. Stavite ga u ormare i fioke i oslobodićete se neželjenih gostiju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas