Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

NESANICA je postala hronična? Sledite FENG ŠUJI pravila i vratite miran san na oči

Drevna kineska filosofija ima rešenja za izbacivanje negativne energije iz porodičnog doma

1612394285_spavaca.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nesanica je postala svakodnevni problem savremenog čoveka usled ubrzanog načina života i sve bržeeg životnog tempa. Iako krivca za insomniju možemo tražiti u različitim uzrocima, drevna kineska filosofija uređenja doma, popularni feng šuji tvrdi da je reč o pogrešnom uređenju životnog prostora u kome spavamo.

Kako objašnjava ova drevna kineska filosofija, spavaća soba mora imati toplo osvetljenje, a tamne zavese moraju biti od nežne tkanine kako ni san bio kvalitetan...

Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Izbacite fluorescentne boje iz spavaćeg prostora
Fluorescentne boje nisu najbolji izbor za mesto opuštanja.Tamno zelena u kombinaciji sa crvenom u detaljima podstiču opuštanje i kreativnost, ali to ne znači da su ove boje savršene za vašu spavaću sobu. Ako vam se te boje ne sviđaju, nemojte ih izabrati. Najbolji način da izaberete boje za svoju sobu je da proverite koje od njih čine da vaše srce zatreperi. Te boje su savršene.

Metoda slaganja boja zarad pozitivne energije u spavaćoj sobi ključna je za dobar san, tvrde praktičari kineske veštine feng šuija. Kako objašnjava ova drevna kineska filosofija, spavaća soba mora imati toplo osvetljenje, a tamne zavese moraju biti od nežne tkanine kako ni san bio kvalitetan.

Vatrena, strastvena crvena boja, koja podržava život, u spavaćoj sobi se može pojavljivati samo na ukrasnim detaljima. 

Pročitajte još: ČARAPICA za šolju: Pravi se LAKO, evo OVAKO (VIDEO)

Sa druge strane, zemljani tonovi, po prirodni nas uzemljuju, isceljuju i čine da se opustimo pa su obe boje savršene da dominiraju u spavaćoj sobi. Tako za dominantne, ključne komade u sobi birajte boje koje pronalazimo u prirodi. Toplu, zelenu boju trave, boju neba ili pak prigušeno smeđuu boju zemlje.

Ove boje stavite u deo sobe u koji gledate iz kreveta. To je važno jer će biti zadnje u što ćete gledati pre nego što vam san dođe na oči i u šta ćete prvo pogledati kada se probudite.

Pročitajte još: IGLA i DUGME: Ulepšajte zimu čarobnim RUKAVICAMA koje će pokazati da ste kreativne i zanimljive!

U spavaćoj sobi nikako nije preporučljivo da dominira jedna boja, već je najbolje uspostaviti balans. Najbolje je izabrati one boje koje čine da se osećate bolje, one koje podstiču zdravlje i blagostanje, a kombinacija inspirirana prirodom, toplo smeđa i prigušeno zelena su savršene boje za enterijer spavaće sobe. Ova kombinacija garantuje opuštanje jer oponaša izgled drveća i čistu prirodu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas