Oglas
· · Komentari: 0

Pet stvari koje možete izbaciti iz spavaće sobe bez razmišljanja: Često smo u nedoumici

Dešava se da nam bude žao da neke stvari bavimo i oslobodimo prostor

1689256159_ed04b04cd597445f20b60a33afdb6251e0203f40.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Naše spavaće sobe bi trebalo da budu naša utočišta, ali kada postanu neuredne, više nisu prostori za opuštanje. Ali čišćenje spavaće sobe može biti veliki izazov.

Ipak, ovih pet stvari možete da izbacite iz svoje spavaće sobe bez razmišljanja.

Pocepane posteljine ili ćebad

Da li su vam čaršavi ili ćebad pocepani ili umrljani? Bacite ih i počastite se nečim novim.

- Svež set čaršava može trenutno da ulepša sobu ili učini spavanje mnogo prijatnijim. Stare posteljine i ćebad se često mogu donirati reciklaži tekstila ili skloništu za životinje kako bi dobili drugu upotrebu - savetuje Dženifer Džeret, profesionalni organizator, piše Real Simple.

Gomila knjiga na vašem noćnom ormariću

Da li vaš noćni ormarić izgleda neuredno? Prema Džeretu, noćni ormarići imaju tendenciju da postanu mesto gd ećemo da odlažemo sve ono što ne znamo tačno gde da smestimo. 

- Knjige koje su sledeće na redu za čitanje mogu tu da stoje mesecima. Da biste to izbegli, napravite plan. Nastojite da na noćnom ormariću držite najviše dve knjige istovremeno, a ostale stavite na policu za knjige. Smanjenje vizuelnog nereda će napraviti razliku.

Stari časopisi

Bilo da su u vašem ormaru, na vašem noćnom ormariću ili skriveni u fioci, verovatno vam ne trebaju časopisi stari godinama.

Šminka i kozmetički proizvodi sa isteklim rokom trajanja

- Većina kozmetičkih proizvoda ima mnogo kraći rok trajanja nego što pretpostavljamo, pa ako znate da je nešto prilično staro – verovatno je davno prošao rok upotrebe - objašnjava Džeret i dodaje:

- Stari kozmetički proizvodi, posebno oni koji nisu na bazi praha, mogu postati leglo bakterija i izazvati infekcije.

Stare čarape

Pretražite svoju fioku za čarape. Dešava se da bude pretrpana čarapama koje od njihove starosti više ipak ne nosimo, a zauzimaju nam mesto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas