· · Komentari: 0

Pet stvari koje sve dobro ORGANIZOVANE KUHINJE imaju zajedničko

Iako dobro dubinsko čišćenje i organizovanje neće promeniti dizajn vaše kuhinje, učiniće da ovaj prostor radi bolje za vas.

1633953021_Depositphotos_19356471_XL.jpg
FOTO: Depozit

Kada je sve lako pronaći i pripremanje obroka ide lako, zavolećete da budete još više u kuhinji. Nakon što smo pregledali neke od najuređenijih kuhinja, evo zajedničkih tajni organizacije koje sve dele. Samo napred, pozajmite ove sjajne ideje za kuhinju u svom domu.

Pročitajte još: Četiri LUKSUZNE dizajnerske ideje za kuhinju - Izgledaće SKUPO, a vi ćete ostati u okviru BUDžETA (FOTO)

Koriste vertikalni prostor

Kuke, plutajuće police i viseće korpe skidaju predmete sa vaših pultova i izgledaju ljupko. Iako ne želite da zidovi izgledaju pretrpani, prave kuhinje uravnotežuju otvoreni prostor i mogućnosti skladištenja.

Pultovi i radne površine ne smeju da imaju previše predmeta na sebi i uvek treba da budu prebrisani

Čuvaju predmete tamo gde ih koriste

Razmislite o tome kako koristite svoju kuhinju. Šta vas nervira u vezi sa trenutnim razmeštajem? Alati i aparati koje najčešće koristite za kuvanje treba da budu postavljeni nadohvat ruke. Manje korišćene predmete držite dalje. Nikada ne bi trebalo da prelazite kuhinju da biste dobili nešto usred kuvanja.

Čiste radne površine

Ne samo da je lakše držati kuhinju čistom, ako svakog dana sredite makar pult, već čine i da svaki prostor izgleda organizovanije. Držite neželjenu poštu, papire i druge uobičajene krivce podalje od svog dragocenog prostora za kuvanje!

Probajte da sortirate sve namirnice, jer će to dobrineti ukupnoj organizaciji kuhinje

Otarasite se nepotrebnih alata i uređaja

Ona ljuštilica koju stalno koristite? Zadržite je! Ali da li vam zaista treba rezač banana? Ako odbijate ideju da se rešite nekih svojih alata, pokušajte da ih uklonite iz kuhinje i vidite koliko često idete da ih uzmite. Ako je prošlo više od šest meseci, poklonite ga nekome!

Polica sa začinima

Ne, to ne znači da svi moraju biti u označenim odgovarajućim bocama, ali to znači redovnu proveru roka trajanja, da niste nabavili duplikate i da li ima praznih bočica. Takođe, kako god da odlučite da ih skladištite, uverite se da je lako videti šta imate.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.