· · Komentari: 0

Praktični saveti za redovno održavanje MAŠINE ZA PRANJE SUDOVA koji će vam olakšati život

Da li i vi imate problema sa neprijatnim mirisima ili nagomilanim kamencom u mašini za pranje sudova?

1624922037_washing-machine-1772579_640.jpg
Foto: Pixabay

Mašina za pranje sudova je omiljeni komad bele tehnike u kuhinji svake domaćice. Osim što nam štedi vreme, ona doprinosi da naši sudovi budu temeljno oprani i blistavi za sve prilike.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o vantelesnoj oplodnji: Proces, nuspojave i cena! (VIDEO)

Kako bi mašina uvek bila čista bez neprijatnih mirisa i mrlja na njoj, potrebno je makar jednom mesečno pustiti program pranja na 60 stepeni sa posebno jakim sredstvom za pranje. U suprotnom, u mašini za pranje sudova možemo očekivati i nakupljene masnoće unutar polica za ređanje sudova.

Pročitajte još: Miloš Biković na teškim mukama: Pogledajte ko mu zadaje ozbiljne probleme (VIDEO)

Program sa visokim temperaturama

Povremeno korišćenje programa sa visokim temperaturama poboljšaće higijenu samog sistema za pranje sudova jer samo vrela voda može biti delotvorna u uklanjanju masnoća koje se nakupljaju. Tako nema potrebe ni za ručnim ispiranjem posuđa pre stavljanja u mašinu jer tako samo trošimo mnogo vode, a nije nužno. Ipak je savet da uklonite ostatke hrane.

Pročitajte još: MED OD MASLAČKA: Pročišćava krv i pomaže u lečenju jetre! (RECEPT/VIDEO)

Inače, nikako se ne preporučuje uključivanje mašine samo kad je poptuno puna. Komade suđa postavite tako da između njih ima dovoljno prostora i da mlaz vode može doći do njihove cele površine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.