Oglas
· · Komentari: 0

PRAVILNO PRANJE ŠARENOG VEŠA: Mnogi prave jednu grešku zbog koje odeća dobija bele fleke i ne miriše lepo nakon pranja

Saveti koiji vam mogu pomoći

1692605459_shutterstock_373243048.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Osim tkanine koja će zadržati svoju mekoću, adekvatno opran veš biće bezbedan i prijatan za vašu kožu

Prilikom pranja veša veoma je važno da ga pravilno odvojite šareni i beli veš i ne samo to. Najbolje je da se tamne stvari peru sa tamnim stvarima, a svetlije sa svetlim.

U teksas nikada ne bi trebalo da se dodaje omekšivač, jer se njime tkanina može oštetiti i razvući. Ipak, ovo nije jedini materijal koji ne trpi omekšivač i jake praškove.

Tokom pranja jakni i drugih debljih tkanina takođe ne treba koristiti omekšivač.

Ono o čemu bi trebalo da vodite računa je i količina praška i omekšivača koju koristite.

Nema potrebe da sipate više od preporučene doze. Postoji mogućnost da se on onda neće dovoljno isprati ili da će ostaviti bele tragove na garderobi.

Veoma je važno i poštovati propisane temperature na kojima se pere određen veš.

Beli veš morate prati na visokim temperaturama sa pretpranjem. Najbolje je na 90 stepeni. Šareni veš perite na temperaturi od 30 do 50 stepeni. Tamnu odeću, teksas i crno perite na temperaturi od 60 stepeni. Jorgane, ćebad, zavese, svilu i vunu perite na 30 stepeni.

Ono što vam može skratiti vreme i olakšati posao jeste da pratite etikete na garderobi. Na njima je uvek naznačeno na koliko stepeni treba oprati taj komad.

Takođe je važno da stvari, pogotovu one sa nekom aplikacijom na sebi, pre pranja okrenete na naličje kako ne bi došlo do oštećenja, piše Glossy.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas