· · Komentari: 0

Privucite pozitivnu energiju: Korisni saveti feng šuji majstora pomoći će vam da "očistite" dom od loših vibracija

Da bi vaš dom zaista bio oaza mira i prosperiteta postarajte se da kroz njega struji samo dobra energija

1653659422_surface-svtI8SlYxlc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Depresija, bezvoljnost, nesanica, loše raspoloženje mogu biti signali da se u vašoj kući nakupilo suviše loše energije. Da biste to promenili, morate promeniti određene stvari, odnosno odraditi veliko spremanje. I sam pogled na uredan i čist dom bez nepotrebnih stvari izazvaće u vama lepši osećaj. Zato biste trebalo da izbacite sledeće stvari:

1. Uređaje i tehniku koja ne radi

Bespotrebno je držati stari televizor koji ne radi, prastare radio-uređaje, pokvarene satove i slično. Sve stvari koje ne rade i koje su izgubile prvobitnu funkciju ne mogu doneti energiju napretka i blagostanja.

2. Oštećeno posuđe

U mnogim domovima se mogu naći escajg i posuđe koji su okrnjeni, izbledeli, napukli. Prestanite da koristite oštećeno posuđe, a ono neoštećeno i novo čuvate za specijalne prilike. Dobru energiju nikako ne mogu privući oštećene stvari.

3. Stara i odeća koju ne nosite

Puni ormari često nam odaju iskrivljenu sliku - možda i više od polovine odeće ne nosimo, ali je ipak ostavljamo u ormarima. Budite iskreni prema sebi i izdvojite svu odeću koju ne volite, ne želite ili se ne osećate dobro u njoj. Tu odeću uvek možete donirati nekom prihvatilištu ili onima u lošijoj finansijskoj situaciji od vas.

Pročitajte još: Tri popularna trenda u uređenju enterijera, a dizajneri kažu da bi trebalo da ih izbegavamo

4. Prazne bočice i tegle

Istrošene bočice parfema ili krema, koje mnoge žene vole da čuvaju, totalno su beskorisni. Zapitajte se da li su vam zaista potrebne tolike flaše vina, prazne konzerve od kafe i slično? Uglavnom samo dobijate prostor popunjen nepotrebnim stvarima.

5. Uvelo cveće

Sve što je suvo, uvenulo i izgubilo svaki oblik života pod hitno treba izbaciti! Energija koju će vam doneti uvelo cveće svakako ne može biti dobra.

6. Slike i suveniri koji prikazuju bol i tugu

Stručnjaci napominju da naša svest i energija deluju poput foto-aparata, ono što viđamo često, može se lako odraziti na naše raspoloženje. Zbog toga držanje maski, suvenira i slika na kojima su lica negativna, zabrinuta, plaču, uplašena su, svakako nisu dobar izbor ako u kući želite sreću i dobru energiju.

Bonus video:

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.