Oglas
· · Komentari: 0
saveti

Kako da prevaziđete ANKSIOZNOST U TRUDNOĆI? Postoji nekoliko korisnih rešenja

Dok neke mame postanu tužne ili besne nakon porođaja, postoje one koje su uplašene i preopterećene tokom trudnoće.

1608819168_Depositphotos_212271650_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Anksioznost teško možemo shvatiti dok je sami ne iskusimo, naročito zbog toga što svaka osoba ima drugačije iskustvo.  Pogledajte kako se možete osloboditi teških osećanja dok iščekujete bebu.

Časovi hipnoporođaja

Ovo može potpuno promeniti vašu emociju prema rađanju. Doneće vam mir, a meditacije i reči umirenja opustiće vas i odagnati strahove. Pokušajte sa hipnoporođajem.

Pročitajte još: Stručnjaci objasnili: Zašto je loše da ljubite decu u usta

Čitajte
Možete pronaći mnoge knjige o trudnoći koje će vas usmeriti na one lepe segmente. Možete odabrati i knjigu nevezano za trudnoću, ako u tematici uživate i ako vam obuzima pažnju.

Postavite sebi pravila

Možete, na primer, odrediti sebi samo 30 minuta dnevno straha od porđaja i zamišljanja najgorih ishoda, ali zato ostatak dana morate da se usmerite na ono pozitivno. Lakše je ako imate kontrolu nad sobom i svojim mislima. Sasvim je u redu ako vam je teško da se kontrolišete. Tada je važno da se opustite i duboko dišete.

Idite na terapiju

Ukoliko sami ne možete da izađete na kraj sa anskioznošću, obratite se lekaru. To je sasvim dobro rešenje, olakšaćete svoja osećanja i teške misli pred stručnjakom, naučićete da je to sasvim okej. Niste sami i proći ćete kroz ovo lakše uz stručnu pomoć.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Mame, oprez! Bebe su BUCMASTE od flašica

Pišite dnevnik
Mnoge mame su svojim iskustvom potvrdile koliko ovo pomaže. Možete se obraćati svojoj bebi i govoriti joj o svim delovima trudnoće, emocijama i promenama koje se dešavaju. Pomoći će.

Pronađite dobrog lekara

Ukoliko pored sebe imate stručnjaka koji je rad da odgovori na sva vaša pitanja, ma koliko ona čudna bila, osećaćete sigurnost i mir.

Joga, vežbanje

Fizička aktivnost, generalno, podiže nivo hormona sreće. U trudnoći će vam takođe pomoći da se osećate bolje. Ne mora to biti joga ukoliko vam ne prija, odaberite ono što vama odgovara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas