Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Roditelji, OVO morate znati: Evo šta da uradite ako vam se dete izgubi u tržnom centru? (VIDEO)

Majka je počela panično da traži dvogodišnjeg sina trčeći kroz prolaze i pretresajući po garderobi.

1613573625_trzni-centar.JPG
Oglas

Ako ste roditelj onda znate da je gubljenje deteta na frekventnim mestima poput šoping centara, zooloških vrtova ili stadiona prava noćna mora. U trenutku kada shvatite da vaš mališan nije uz vas, nemoguće je da ostanete pribrani.

Jedna Novozelanđanka nedavno je izgubila dvogodišnjeg sina u robnoj kući, a pronašla ga je zahvaljujući triku sa TikToka na koji je naišla pre nekoliko meseci.

Pročitajte još: Kristina ima 23 godine, i 11-oro dece i upravo je otkrila još LUĐI plan (FOTO)

Čim je shvatila da joj je sin odlutao, rekla je prijateljici da obavesti osoblje robne kuće da se pobrinu da mališan ne izađe iz radnje. Druga prijateljica pretražila je područje na kom je poslednji put viđen.

Majka je počela panično da trči kroz prolaze i da pretresa vešalice sa odećom.

- To je bilo najstrašnijih 10 minuta mog života - napisala je kasnije na Fejsbuku.

@jesmartini

PSA that I feel can save kids and I’ve used- if your child goes missing in public #momsoftiktok #PSA #nojudgement #fyp #4up #besafe #parentsoftiktok

♬ original sound - Jess martini

Ali onda se setila trika sa TikToka koji je pre nekoliko meseci objavila blogerka Džes Martini. "Kada izgubite dete, nemojte tražiti samo vlastitim očima, već počnite da opisujete kako vaše dete izgleda.

- Počela sam da vičem: "Tražim malog dečaka, nosi žutu majicu i ima smeđu kosu. Ima dve godine i zove se Nathan", otkrila je.

Pročitajte još: Zbog Mirjane Belošević deca trče u biblioteku, a naslove koje traže će vas iznenaditi

Alarmirajte sve u svojoj okolini

Ostali kupci automatski su se uključili u potragu za detetom, čime su se smanjile šanse da joj potencijalni otmičar sina odvede u nepoznatom pravcu. Naposletku je mališana pronašao muškarac koji je čuo njen opis.

Sve je stvar ponavljanja!

Džes Martini, blogerka specijalizovana za roditeljstvo, objavila je video u kom je podelila najbolji način za pronalazak izgubljenog deteta. Radi se o odličnom savetu jer je automatska reakcija većine roditelja da dozivaju imena dece ili ih traže bez reči.

Pročitajte još: "To je čini lepom i jedinstvenom": Devojčica rođena sa MLADEŽOM PREKO POLA LICA, a roditelji neće ni da čuju za operaciju (FOTO)

- Vičite jasno i glasno. Recite da ste ih izgubili, opišite ih i ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte. Svi će biti na oprezu, a ako neko pokuša da otme vaše dete, to će drastično smanjiti njegove šanse da pobegne - objasnila je blogerka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas