Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODA

Gajite HIBISKUS u zatvorenom prostoru poštujući 4 jednostavna saveta

Biljke hibiskusa su lepe, živahne i svetle. Oni proizvode mirisno i živopisno cveće i mogu se gajiti u zatvorenom, imajući na umu nekoliko važnih stvari.

1613572360_Depositphotos_22924132_s-2019.jpg
Foto: Despositos
Oglas

Cveće hibiskusa je živopisno i mirisno i verovali ili ne, a može se gajiti u vašem dvorištu! Dolaze u raznim bojama od bele preko ružičaste do crvene. Poznato je da su tropsko cveće, ali suprotno tome, mogu da rastu i cvetaju u raznim klimatskim uslovima.

Pročitajte još: Lebdeće saksije su ČAROBNE i hit među kaktusarima!

Četiri najpopularnije vrste cvetova hibiskusa uključuju ružičasti slez, ružu od šarona, hardi hibiskus i tropski hibiskus. Svaka od njih ima svoje potrebe za svetlošću i zalivanjem. Dakle, ako želite da držite cvet hibiskusa u svom domu, imajte na umu nekoliko stvari.

Izaberite sunčano područje

Držite biljku hibiskusa na mestima na kojima imate direktnu sunčevu svetlost najmanje 3-4 sata kako bi vaša biljka cvetala i rasla. Čak i u zimskim mesecima, pobrinite se da ga postavite na dobro osvetljeno i sunčano mesto.

Pročitajte još: Ovo je pravi vesnik PROLEĆA: Koristili su je kao šminku, ako je nađete izgovorite magične REČI

Potrebe za zalivanjem

Ako vidite da listovi postaju žuti, to može biti znak dehidracije. Zalivajte biljku samo kada se tlo oseća suvim nakon dodirivanja. Zalivajte je svake nedelje leti, a u zimskim mesecima svake dve nedelje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Todd Alvis (@tj_tropicals)

Presaditi u zimskim mesecima

Presadite svoj hibiskus u veću posudu, u zimskim mesecima, kada miruje, jer cveta i cveta u letnjim mesecima.

Pročitajte još: Ovu biljku ne treba da čuvate ako želite da se udate (FOTO)

Posadite ih u pravu vrstu lonca

Da biste posadili biljku hibiskusa i obezbedili da ona cveta, obavezno odaberite lonac koji nije predubok. Trebalo bi da bude dovoljno široko da raste, ali ne preduboko jer bi se tada usredsredio na uzgoj korenja u saksiji, umesto na uzgajanje cveća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas