Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Kako da znamo da li smo DOVOLJNO ZALILI BILJKE? Glavne tehnike zalivanja

Nepravilno zalivanje biljaka jedan je od glavni uzroka njihovog propadanja.

1626618240_Depositphotos_45850583_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nekada nismo sigurni da li je vode dovoljno, pa ili preteramo ili smanjimo količine vode.

Ovoj "obavezi" bi trebalo da pristupimo savesno i obratimo pažnju na to šta nam biljke poručuju.

Biljke koje venu kažu vam da im treba više vode, dok biljke koje požute i izgledaju isprano verovatno imaju previše vode.

Pročitajte još: Sobne biljke koje su teške za održavanje: Neke od njih imate i vi u svom domu! (FOTO)

Kako zalivati biljke?

Postoji nekoliko koraka kako bismo zalivanje učinili lakšim i efikasnijim. Kada sadite biljke, ne punite posudu do ivice zemljom, zbog toga je zalivanje mnogo teže. Ostavite dovoljno mesta da možete uliti malo vode i pustiti zemlji da upije.

Važno je da biljke nikada ne budu u vodi! Ovaj postupak vodi do truljenja korena, a to do daljeg propadanja.

Tehnika zalivanja biljaka

Biljke zalivajte sa dna. Ovakav način pogoduje biljkama koje ne vole da im listovi dolaze u kontakt sa vodom.

Pročitajte još: Sobno cveće PINK boje: Šest biljaka koje plene živopisnim šarama! (FOTO/VIDEO)

Vreme zalivanja biljaka

Trudite se da budite dosledni, tako da biljke ne trpe iscrpljujuće cikluse suše i obilja. Iako se svaka vrsta razlikuje, uglavnom biljke preferiraju čak i vlagu. Birajte jutarnje časove jer zalivanje noću podstiče vlagu, što je preduslov za napad gljivica.

Voda za zalivanje biljaka

Obratite pažnju na kvalitet vode. Neke biljke ne podnose hlorisanu vodu iz slavine, dok druge biljke teško podnose meku vodu. Trebalo bi da vodu kojom zalivate biljke pustite da odstoji nekoliko dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas