· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

Najređi cvet koji cveta jednom u 3.000 godina: Najavio je dolazak Bude! (FOTO/VIDEO)

Cvet jedinstvene lepote i priče!

1625658493_300.jpg
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ ilham pampom

Youtan Poluo: Široko prepoznat kao najređe cveće na svetu, ovi sićušni paraziti su toliko mali da ih često zamenjuju sa jajašcima insekata.

Pročitajte još: Svako cveće ima značenje: Otkrijte koju skrivenu poruku vam šalju kada ga dobijete na poklon! (VIDEO)

Pronađen u Kini (slučajno ga je otkrio farmer), ovaj majušni cvet raste uglavnom na lišću drugih biljaka i hrani se hranljivim sastojcima koje daje biljka domaćin. Cvetovi su bele boje i daju blagi miris sandalovine.

Budući da su tako retki, imaju veliki kulturni značaj. Ali njihova najveća vrednost i specifičnost potiče od vremena koje treba da prođe da bi ova biljka procvetala. Šokantnih tri hiljade godina!

Veruje se da cvetaju na svaka tri milenijuma i za njih se kaže da su glasnici kralja mudraca. Poslednji  mudrac koji se pojavio na cvetanje ove biljke bio je Buda. Čak se i u Indiji pominje ovo cveće koje označava dolazak kralja mudraca. Međutim, u Indiji ih zovu Udumabara, što znači da su sišli sa neba, čineći ga cvetom sa povoljnim značenjem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.