Oglas
· · Komentari: 0
hranljivi sastojci

Posle grickanja, LJUSKE semenki i koštunjavog voća stavite u zemlju i gledajte kako vam biljke bujaju! (VIDEO)

Ostatke hrane koristite za kućne i baštenske biljke. Daju zemlji potrebne hranljive sastojke i prozračuju zemlju.

1624963638_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Everyday Simple Health Tips
Oglas

Kako na najlakši i najjednostavniji način obogatiti zemlju - koristeći ostatke hrane iz vaše kuhinje? Ova metoda se posebno uklapa u malu baštu.

Zdravo baštensko tlo daje zdrave i rodne plodove. A zdrave biljke se prirodno odupiru štetočinama i bolestima koje prenose insekti.

LJuske semenki i koštunjavog voća koristite da prozračite tlo.

LJuske semenki i koštunjavog voća

Možete koristiti ljuske od semena suncokreta i bundeve, kao i ljuske orašastih plodova: pistaća, kikirikija, pekana - bilo koje ljuske orašastih plodova, osim oraha.

Foto: Piksabej

Izbegavajte ljuske oraha

Nikada ih ne stavljajte u blizini špargli, kupusa, patlidžana, krompira, paradajza, jabuke, kupine, borovnice ili kruške.

Pročitajte još: Biljke koje rastu u vodi: Zaboravite nered od zemlje i presađivanje, potrebna vam je samo vaza! (FOTO/VIDEO)

Prozračivanje tla

LJuske semenki i koštunjavog voća pomažu u prozračivanju tla. Ako su ove zdrave grickalice bile slane  (poput slanog kikirikija) - isperite so pre nego što je stavite u baštu.

Kako se koriste?

LJuske se koriste jednostavno, samo ih usitnite rukom ili kuhinjskim čekićem i prekrijte zemlju tankim slojem.

Prilikom sadnje biljaka, možete umešati veće komade u zemlju, kako biste prozračili tlo.
 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas