· · Коментари: 0
напици

Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ

Да ли и ви тек поподне стижете да сркнете кафу коју сте скували преподне? Прочитајте да ли је то добра идеја...

1600255411_Depositphotos_11836055_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Полако осећате умор. Остало је још пар сати до краја радног времен или сте се сетили да сте још јутрос скували кафу коју нисте стигли да попијете.

У том трену посегнете за шољицом скуване кафе која вам од јутра стоји на столу и питате се "Да ли је паметно да је попијем"? Ево одговора на питање!

1. Што ако се ради о кафи с млеком?

Ако је добро затворено и стављено у фрижидер, млеко може бити добро и недељу дана након истека рока, али ако га оставите у кафи у топлој просторији више од пар сати – скувајте себи нову кафу!

Прочитајте још: Мекани кремасти мирисни карпати на други начин (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Пиxабаy

2. Мења ли се укус кафе?

Баш као што зрна кафе остају свежа отприлике 2 недеље, тако и скувана кафа може променити укус након 30-ак минута, а након тога имате отприлике 4 сата пре него што се уља из кафе "покваре", преноси yахоо.цом, што ће резултирати лошим укусом напитка.

3. Да ли ће микроталасна уништити бактерије из кафе

Микроталасна ће убити бактерије, али с обзиром да загрева садржај од споља према унутра, врло вероватно ће неколико "пакетића" бактерија ипак остати, па се не би требало да се ослањате на ову технику.

4. Да ли се квари вода у којој је кувана кафа?

Вода упија укусе из околине и самим тиме они се мењају, али чак и ако се не чува поклопљена у фрижидеру, чаша воде се може попити и након неколико дана.

Прочитајте још: Једите само СВЕЖЕ и ослабите уз СИРОВУ ДИЈЕТУ

5. Да ли је сигурно пити кафу "стару" неколико сати?

Црна кафа је сигурна за пиће, мада вероватно неће имати једнако добар укус. Ако сте у њу ставили млека, боља је идеја да скувате нову шољицу кафе, али ако сте одлучни онда би било најбоље кафу претходно загрејати у микроталасној.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.