· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ ЗУБА

Ако се борите са ЛОШИМ ЗАДАХОМ И КАРИЈЕСОМ ЗУБА ово је један од разлога зашто се то дешава

Овај разлог је веома важан.

1604584261_Depositphotos_287047420_xl-2015.jpg
Фото: Депозит

Прање зуба најмање два пута дневно одавно је препорука Америчког стоматолошког удружења ако желите да одржавате добру оралну хигијену и ограничите шансе да ћете морати да обавите скупе стоматолошке послове.

Да не помињемо да вам то такође помаже да избегнете социјалну неугодност због неугодног задаха из уста или умрљаних зуба непријатног изгледа.

Стоматолошко удружење препоручује прање током пуна два минута ујутру и увече, тако да вам требају само четири минута дана - а ипак се сви не придржавају ових смерница.

Већина људи пере зубе само једном дневном!

Наравно, то је сигурно боље него ниједном, али постоји разлог због којег стручњаци кажу да то треба да урадите два пута.

Прочитајете још: ЗУБИ се могу ИЗБЕЛИТИ И КОД КУЋЕ: Ово су РЕЦЕПТИ

1. Имаћете непријатан задах

Прање зуба, заједно са концем и употреба воде за испирање уста, кључно је за борбу против хроничног неугодног задаха или халитозе. Бактерије се накупљају у устима током дана и док спавате, па ако ту бактерију разбијате само једном на 24 сата, дах вам неће бити свеж.

Прочитајте још: Ове НИЈАНСЕ КАРМИНА чине да зуби изгледају БЕЉЕ

2. Добићете упалу десни

Прање зуба само једном дневно, посебно ако је то ујутро, повећава шансе за болести десни - а можда и губитак зуба касније у животу.

Прочитајте још: Стоматолог открива колико ПАСТЕ ЗА ЗУБЕ је довољно: Превелика количина има НЕГАТИВНА ДЕЈСТВА (ВИДЕО)

- Ако сте пре спавања појели слаткиш или воће, тај лепљиви шећер је поклон бактеријама у зубима - рекао је Кејт Арбејтман.

Прочитајте још: Пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које појачавају ЖУТИЛО ЗУБА

3. Добићете каријес

Иако је болест десни могућ и поред свакодневног прања, каријерс је један од узрока нередовног прања. Опет, ово је тачно, посебно ако зубе перете само ујутру.

Прочитајте још: Вода и со до здравих и БЕЛИХ ЗУБА по рецепту ТИБЕТАНСКИХ МОНАХА

4. Чести прегледи код стоматолога

Повремени каријес није неуобичајена појава и углавном је то безазлен догађај. Међутим, ако се то понавља у континуитету може довести до квара зуба и одласка код стоматолога.

- Ово може довести до скупих третмана, које би генерално могли да се спрече - закључује Арбејтман.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.