· · Коментари: 0
ДЕЦА

Разлози због којих се бебе пробуде чим их испустите из наручја?

Већина то одмах повезује са навиком беба на држање, али стварни разлози су потпуно другачији.

1607358854_Depositphotos_311956228_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Успаване бебе су најлепши призор, али само родитељи знају колико борбе је потребно да би их успавали - од љуљања, ношења и отпеваних песмица, да би се оне пробудила одмах након што их ставите у креветац.

Осим пригушених светала, бебе имају велику корист од масаже која ће сигурно помоћи при бржем успављивању. Нежна масажа утиче на то да дете има мање сметње при спавању, што утиче и на мајчин квалитетнији сан.

Прочитајте још: Пустите децу да се испрљају! Постоји ДОБАР РАЗЛОГ!

Недовољна физичка активност се односи на бебе старе неколико недеља. Тако би бебе требале да леже на стомаку чиме развијају мишиће леђа и врата. Време које бебе проводе на стомаку може да утиче на то колико дуго оне спавају ноћу. 

Бебе које имају ове ране физичке активности ноћу дуже и мирније спавају.

Прочитајте још: Да ли знате колико чаша ВОДЕ дневно треба да попије дете?

Родитељи би требало да почну са учењем беба старих свега неколико недеља о добрим навикама спавања. Стога, већ сат времена пре спавања, смањите јачину светла и све активности како би дете схватило разлику између дана и ноћи.

Педијатри тврде да су промене у начину спавања бебе типичне и да се то зове "регресија спавања"

Прочитајте још: Стара тегла и ШИШАРКА из парка: Улепшајте деци суботње поподне

Бебе са четири месеца имају свој први развојни скок и у том тренутку ће почети да спавају другачије него онда када су биле новорођенчади. Оно чему их подучавате у овој фази, међу којима су и добре и лоше ствари, су заправо основе животних навика детета током сна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.