Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ових 7 ПРЕРАЂЕНИХ намирница су заправо ДОБРЕ за ваше здравље

Вероватно смо сви одрасли слушајући како прерађена храна није добра за нас и како је целовита, сирова храна боља алтернатива.

1618387487_Depositphotos_22557237_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Немамо увек времена или новца за припрему добрих и здравих оброка, али могуће је одабрати храну која је прерађена и здрава у исто време. Иако су намирнице на следећем попису на неки начин промењене, још увек садрже велику количину храњивих материја стога неке досад вероватно нисте ни сматрали прерађенима.

Прочитајте још: Желите савршен доручак? Припремите га према хороскопском знаку

Грчки јогурт

Сви јогурти су одличан извор калцијума, калијујма и осталих важних нутријената, међутим грчки јогурт је посебна врста. Гушћи је и кремастији од обичних јогурта због мањег удела сурутке, не садржи додане шећере и има већи удео протеина због чега ћете дуже остати сити.

Пасуљ из конзерве

Иако сушени пасуљ у себи садржи више храњивих материја и мању количину натријума од пасуља из конзерве, конзервирана варијанта и даље је здрав додатак брзинском оброку. Како би смањили количину натријума, а да притом не жртвујете храњиве материје, одаберите варијанту без соли.

Прочитајте још: Никако у кесу, никада поред колеге. Тровање од сира је опасно, ево како се правилно чува

Маслац од кикирикија

Са чак 180-210 калорија по порцији, маслац од кикирикија не чини се као претерано здрава опција. Међутим, садржи влакна и протеине стога ћете дуже времена бити сити. Маслац од кикирикија садржи масти које су добре за ваше срце, и богат је храњивим материјама које могу да смање ризик од срчаних обољења и дијабетеса.

Риба из конзерве

Фото: Пиксабеј

Иако риба из конзерве и свежа риба садрже сличне количине нутријената, постоје неке користи које можете добити само конзумацијом рибе из конзерве. На пример, недавна студија открила је да лосос из конзерве садржи већу количину омега-3 масних киселина него свежи лосос.

Прочитајте још: Како до јаке ЖУТЕ БОЈЕ јаја? Окрените се природним рецептима, узмите КУРКУМУ

Хумус

Хумус је једноставан намаз припремљен од леблебије, маслиновог уља, лимуновог сока и соли. Садржи велику количину протеина и гвожђа који ће вам помоћи да обуздате глад и да повећате ниво енергије, а то вам може помоћи при губитку нежељених килограма.

Маринара сос

Овај прерађени сос од парадајза обично се користи као сос за тестенину, и одличан је извор корисних материја укључујући витамине Ц и А, ако и гвожђе. Према неким истраживањима, маринара сос може да умањи ризик од хипертензије код особа са дијабетесом типа 2.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas