· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ево како брзе дијете УТИЧУ на организам

Не губите килограме ако сте нагло и много смршали, већ воду, што не доводи до добре линије, него до дехидрације

1603446446_dijeta.jpg
Фото: депоситпхотос

Дијете које дају брзе резултате су веома лоше за здравље, нарочито код старијих особа, упозорава аустралисјки доктор Бред Меки. 

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Овај доктор истиче да ако вам се килажа драстично мења, односно ако скидате много килограма у периоду од неколико седмица, велики део те килаже је заправо само течност, па нећете смршати. већ ћете дехидрирати.

– Људи се често због тога осећају константно уморно, имају непријатан задах, проблеме са абдоменом, а срце излажу великом стресу – објашњава доктор.

Брзе дијете повећавају крвни притисак, смањују густину костију и мишићну масу, а могу да узрокују и вртоглавице

Циљ би требало да вам буде постепено и полако мршављење, а не брзо скидање килограма, па затим још брже враћање. Веома је важно да редовно контролишете крвни притисак и холестерол и да водите рачуна о томе да вам организам увек буде хидриран.

Прочитајте још: Научници утврдили 10 разлога зашто неки људи ТЕШКО МРШАВЕ, а ОСМИ је ПРЕСУДАН

– Довољно је да почнете тако што ћете кренути у теретану. Није потребно да се бавите неким екстремним спортом, ангажујете личног тренера или лудујете од напрезања. Ако већ морате да напуните тањир храном, нека то буде поврће и евентуално неки комадић меса – напомиње доктор Бред Меки.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.