Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Можете га конзумирати без гриже савести: Сос који вам може помоћи да изугбите нежељене килограме

За губитак тежине саветује се да се из исхране искључе сви сосови и преливи, осим маслиновог уља, јогурта и лимуновог сока. Али сенф је изузетак, и то веома пријатан...

1684528709_shutterstock_531879937.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Када покушавате да смршате, морате да прилагодите своју исхрану. Прво, морате бити сигурни да уносите мање калорија. А додавање одређених састојака може помоћи да се убрза процес. А сенф је један од најефикаснијих.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Како вам сенф помаже губитку тежину?

Сенф, строго говорећи, није зачин, већ сос направљен од семена биљке горушице. Изгњече се, а затим помешају са водом, сирћетом, лимуновим соком, мало соли и другим зачинима да се добије жута или смеђа паста. Испада оно што волимо да послужимо са желеом - пикантан, пикантан, благо горак сос.

За разлику од других зачина, сенф садржи релативно мало калорија - само 5 по кашичици.

Сенф се сматра много здравијим од мајонеза и дефинитивно је боља опција од кечапа купљеног у продавници, који има много додатог шећера.

Осим што има мало калорија, сенф садржи хранљиве материје које могу помоћи у подстицању губитка тежине. Сос садржи гвожђе, калцијум, селен и фосфор – све то утиче на ваш метаболизам и тежину.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Сенф такође садржи антиоксиданте и друга биљна једињења која унапређују здравље. Посебно је богат глукозинолатима, једињењима која садрже сумпор и која се обично налазе у поврћу крсташа. За њих се каже да стимулишу антиоксидантну одбрану вашег тела како би се заштитили од болести борећи се против оксидативног оштећења. А оксидативна оштећења су узрок запаљења које је повезано са гојазношћу, гојазношћу и нагомилавањем масти у телу, посебно у пределу стомака!

Такође садржи антиоксидативне каротеноиде, који такође смањују оштећење ћелија. Истраживања показују да каротеноиди могу помоћи у губитку масти.

Сенф је савршен сос који можете додати вашој исхрани ако покушавате да смршате. Не само да додаје укусан укус сваком јелу, већ је препун хранљивих материја. Ако не волите сенф сам по себи, покушајте да га користите као здраву маринаду за јела од меса или да направите здрав прелив за салату.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas