Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

СЕНФ у служби здравља: Додајте му ОВАЈ ЗАЧИН и ојачаћете имунитет, а изгубити КИЛОГРАМЕ

Сенф је омиљени намаз многих, али нису толико позната његова лековита својства.

1643400607_mustard-g2d69d1182_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Захваљујући етарском уљу које делује против микроба, као и витаминима и минералима у свом саставу, слачица и сенф су врло корисни за здравље и препоручују се током дијете.

Додајте сенфу слачицу и ужиајте у свим благотетима.

Овај намаз за имунитет припрема се од зрна слачице, биљке познате по благотворном дејству на здравље још у доба старих Римљана. Млевењем овог семена, оно добија накисео а затим и љут укус.

Прочитајте још: Ако су ЉУТЕ, то је знак да су ЗДРАВЕ: Због чега треба јести РОТКВИЦЕ

Од брашна слачице могу се правити лековите облоге које се користе у случају бронхитиса, али се не смеју држати дуго на кожи, јер могу изазвати чак и опекотине.

Најмоћнији састојак слачице је њено етарско уље које делује снажно против бактерија и других микроогранизама. Управо зато се она и користи за конзервирање намирница, а домаћицама је најпознатија њена употреба у припреми туршије и киселих краставчића.

Слачица је богата витамином Е, садржи магнезијум, цинк и гвожђе, добар је извор калцијума, фосфора и калијума. Као добар извор ових важних нутријената, препоручује се нарочито свима који су на дијети.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas