Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИТ ФИГУРА

На послу, на дружењу, у природи: Најздравије УЖИНЕ ВАН КУЋЕ које ће довести фигуру до савршенства

Ових шест грицкалица нису само здраве, већ и веома укусне. Неће штетити фигури и заситити вас корисним витаминима

1669934325_290820_shutterstock-1810840840_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Када ујутру трчите на хонорарни или главни посао, а увече у теретану па на дружења са пријатељима, можда неће бити времена за бар један нормалан оброк. Наравно, успут можете да попијете кафу са лепињом, чоколадицу или се наситите пљескавицом са газираним пићем. Од једне такве ужине неће бити ништа. Али ако таква исхрана постане навика, фигура вам неће захвалити, а стомак ће се осетити након ње.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Уопште није потребно узимати тону контејнера са пуним оброком, укључујући први, други и компот, и седети негде на клупи да једете и поцрвените. Компактну ужину можете понети са собом у елегантној кутији за ручак (обавезно погледајте шта данас нуде онлине продавнице лепоте!), која ће вас подржати и дати вам енергију за цео дан и истовремено вас спасити од преједања за вечером у кућа. 

Јогурт или било који други ферментисани млечни производ

Ова ужина је богата калцијумом и протеинима. Паковање се лако уклапа у торбу, а сама грицкалица није много калорична и такође је здрава. Допуните га житарицама како бисте појачали и продужили осећај ситости.Пре куповине обратите пажњу на састав и количину шећера у производу и увек проверите рок трајања и поштујте услове складиштења да се ништа не поквари.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Воће

Прва ствар која пада на памет је банана. Међутим, има веома висок гликемијски индекс и дефинитивно није свакодневна опција. За ужину су најбољи агруми, брескве и крушке. Бобице - јагоде и трешње. Можете их допунити гранулираним свјежим сиром или парчетом благог сира.

Смути или протеински шејк

Ако пратите фигуру и идете у теретану, ова опција је савршена. Баш као и јогурт, удобно се уклапа у кесу и лако се припрема. Узмите млеко, сок, воду или јогурт, сипајте у блендер. Додајте поврће, воће, бобице или овсене пахуљице. Наравно, не морате да додајете све заједно, изаберите производе по свом укусу. Добијени смоотхие сипајте у флаше и понесите са собом. Или се консултујте са тренером и купите протеине. Савршено задовољава глад и помаже у изградњи мишићне масе.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Поврће

Узмите своје омиљено поврће и уредно га преклопите у кутију за ручак. Можете их мешати заједно или сећи одвојено. Додајте мало нискокалоријског соса и кашику маслиновог уља, додајте кришку хлеба од целог зрна и то је то – укусна и здрава ужина је спремна.

Пилећа јаја

Опција за оне којима је потребна чврста ужина и имају прилику да једу у удобним условима. Можете само да скувате неколико јаја и понесете их са собом, али је боље да направите тост са јајетом, зеленом салатом, лососом и авокадом.

Орашасти плодови и суво воће

Први ће бити одлична замена за грицкалице и чипс, док ће други одговарати љубитељима слатког. Изаберите суве кајсије, суво грожђе, урме и суве шљиве. Да, они су висококалорични, али много здравији од слаткиша. Да бисте избегли нежељене последице по фигуру, не једите више од шаке сувог воћа дневно.

Од орашастих плодова: лешници, бадеми, индијски орашчићи, кикирики, пињоли, пистаћи. Али не више од 30 грама дневно, онда неће бити штете за фигуру. Обавезно проверите да ли имате алергију на орахе ако већ нисте.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas