Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Познате личности се куну у "СИРТ ДИЈЕТУ": Адел је са њом смршала 30 килограма!

Ова дијета обећава да ћете скинути 3,5 килограма за седам дана.

1608277905_adele.png
Фото: Принтскрин / инстаграм / аделе
Oglas

За разлику од многих других дијета, ова не препоручује шта да избаците из исхране, већ шта да у њу убаците. Дијету су осмислили нутриционисти Ејдан Гогинс и Глен Матен.

Научници су открили да манипулисање организма исхраном може активирати ген СИРТ (ген мршавост) и постићи исти ефекти као код уноса мање хране или код поста.

Прочитајте још: Зашто некада треба прекршити ДИЈЕТУ? Овај дан у недељи је за то најбољи

Лист "Тхе Гуардиан" је пре две године објавио истраживања начуника који заговарају теорију "гена мршавости", односно, да постоје појединци који и поред неправилне, нередовне и неадекватне исхране не добијају нагли вишак килограма.

Прочитајте још: Једна чинија богат ИЗВОР ЕНЕРГИЈЕ! Јогијски доручак сваког дана продужава живот

Када постоји мањак енергије, као што је случај код дијете са ограниченим бројем калорија, наше ћелије трпе одређени стрес. То све региструју сиртуини гени, који се тада укључе и емитују јаке сигнале који радикално мењају начин понашања наших ћелија. Сиртуини гени појачавају метаболизам, повећавају ефикасност мишића, убрзавају сагоревање масних наслага, смањују запаљенске процесе и регенеришу оштећене ћелије.

Сирт дијета - начин исхране

Ово су неке од намирница које активирају лучење сиртуина. Од пића ту су: зелени чај, матцха зелени чај, незаслађена црна кафа, црвено вино. Од воћа и поврћа препоручују се цитруси, јабука, боровница, целер, кељ, црвени лук, рукола, црвена цикорија, од зачина першун и куркума. 

Прочитајте још: Они ТОПЕ КИЛОГРАМЕ и дају укус храни! ТРИ ЗАЧИНА који помажу у МРШАВЉЕЊУ

Оно што ће обрадовати сладокусце је да се препоручује унос црне чоколаде с минимум 75 одсто какаа, а можете конзумирати и орахе, маслиново уље, хељду, лосос, гамборе.

Дијета се спроводи по недељном распореду и базира се на рестриктивном уносу калорија. Прва три дана се уноси само 1.000 калорија дневно и то конзумирањем 3 смутија и једног оброка направљеног од намирница са списка препоручене хране. Од четвртог до седмог дана уноси се 1.500 калорија дневно и то уз два смутија и два оброка.

Прочитајте још: Ових пет намирница мршаве уместо вас! Ево како

Зелени сок

У блендер убаците 1 јабуку, пар јагода, шаку препорученог зелениша, додајте мало ђумбира и куркуме и све то добро измиксате (додати воде). Постоје и разне варијације.

Фото: Депозит

Како дијета делује?

Уколико желите да дијета ради, обавезно је и вежбање. У другој фази се ради о одржавању и то траје две недеље, када уносите три оброка и један смути. После тога особа која је држи може да понови цео процес (почевши од прве недеље) или се задржати на другој фази одржавања.

Прочитајте још: За витку линију Никол Кидман заслужна је дијета 80:20, а ево о каквој исхрани је реч

Нутриционисти су ипак истакли да је ова дијета мач са две оштрице. Прво иницијални губитак килограма може бити резултат губитка течности, а онда се килажа враћа, па се људи често враћају старим прехрамбеним навикама. Друго - свако ко жели да смрша неће ефективно и безбедно то урадити уз помоћ овако великог калоријског дефицита.

Упозорење!

Нездраво је уносити мање од 1.200 калорија дневно, а када не уносите у организам све што вам треба да бисте имали довољно енергије, тело тражи да надокнадите. Зато се сва изгубљена килажа брзо враћа, а често као јо-јо ефекат, буде чак и већа него иницијална.

Прочитајте још: Хормони утичу на телесну тежину: Ови кораци олакшавају МРШАВЉЕЊЕ

Стручњаци кажу да будуће младе често прибегавају оваквим рестриктивним дијетама да би смршале на брзину и да су баш због тога раздражљиве и нервозне пре венчања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas