Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Ротациона дијета је главни ХИТ ОВОГ ПРОЛЕЋА: Траје 3 недеље и не захтева избацивање намирница

Иако ротациона дијета није најновија, овог пролећа је поново постала популарна захваљујућим брзим резултатима.

1649664541_snack-5002686_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Када је у питању губитак тежине, нажалост, не постоји магично решење. Редукована исхрана и физичка активност једини су прави начини да доведете тело у ред, а у мноштву дијета овог пролећа се посебно издвојила такозвана ротирајућа дијета која обећава одличне резултате за кратко време.

Осмислио га је др Мартијн Катан далеке 1963. године, када је захваљујући сопственој исхрани за мање од годину дана изгубио чак 34 килограма, што му се касније није вратило.
Затим је написао књигу која је постала бестселер у многим земљама широм света, упркос чињеници да нутриционисти оштро осуђују такве рестриктивне дијете.

Истини за вољу, пре него што се упусти у овако нешто, важно је знати да је реч о веома строгом режиму, а Катан тврди да у првој недељи можете очекивати губитак до 2,5 килограма, у другој око 1,1 килограм и опет до 2,3 килограма у трец́ем. У најбољем случају губите око пола килограма дневно, али само уз стриктно поштовање правила.Пхото:Пиxабаy

Акценат је на неколико сати поста сваког дана када је дозвољено да пијете само воду, обичну или благо минералну. Такође, у делу дана када се не узима храна, не препоручује се конзумација цигарета, у случају да сте пушач, јер и оне својим специфичним хемијским саставом утичу на метаболизам. Циљ је да се у том периоду оспособе функције тела како би се нагомилане масти искористиле као гориво за обављање неопходних функција.

Унос 600 калорија

Током прва три дана ротирајуће дијете, ваш дневни унос не би требало да прелази 600 калорија.

Доручак: пола грејпфрута са парчетом хлеба од целог зрна и мало сира; или пола банане и шоља житарица са обраним млеком; или парче хлеба од целог зрна са путером од кикирикија и јабуком.

Ручак: око 100 г немасног сира, 50 г туњевине или лососа, пет крекера или кришка интегралног хлеба и шоља поврћа.

Вечера: 85 г меса по избору, шоља поврћа, парче сира, салата, воће.

Унос 900 калорија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

У наредна четири дана ротирајуће дијете, можете јести 900 калорија дневно.

Доручак: пола банане, житарице и обрано млеко; или шољу бобичастог воц́а, пет интегралних крекера и 100 г немасног сира.

Ручак: 50 г туњевине са кашичицом мајонеза, две кришке интегралног хлеба и пола грејпфрута.

Вечера: шоља шпаргле или бораније, 85 г меса по избору и једна јабука.

Унос 1.200 калорија

У другој недељи ротационе дијете, поред уноса од 1.200 калорија, дозвољено је да једете воће до три пута дневно, а оброке можете „појачати“ кашичицом путера, маргарина, мајонеза или салате. Порције меса се повећавају на 150-170 г. Када прође ових седам дана, ротација ће почети поново, али са паузом од једног до два дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли сте чули за ТУНЕЛ ЉУБАВИ? Ово магично место парови обожавају, а налази се БЛИЗУ НАШЕ ЗЕМЉЕ! (ФОТО/ВИДЕО)

Наравно, пре него што се одлучите не само за ротациону, већ и за било коју другу дијету, најбитније је да се консултујете са лекаром и одрадите сва потребна испитивања како бисте били сигурни да сте здрави, те да евентуални вишак килограм није последица неког друго стања које захтева медицинску негу.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas