Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗЛАТА ВРЕДНИ: Пет навика које вам могу помоћи да смршате без дијете

Амерички нутрициониста даје савете за мршављење без гладовања и дијета

1700661293_Foto-Shutterstock-mrsavljenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Изаберите салату за предјело и појешћете мање од главне порције, саветује амерички нутрициониста Мајкл Грегер.

Можда некоме звучи немогуће, али амерички лекар Мајкл Грегер, аутор бројних књига о здрављу и нутриционизму, тврди да је лако смршати и без дијете. По њему је довољно увести неке навике за столом, а онда нема потребе за бројањем калорија и изгладњивањем.

У својој књизи "Како не бити на дијети" од готово 600 страница открио је пет навика које треба стећи код сваког оброка како бисмо изгубили нежељене килограме и остали у форми.

Пијте течност

Вода природно убрзава метаболизам, па тако, ако четири пута дневно попијете велику чашу воде, она ће избрисати око сто калорија. Још је корисније ако је хладна вода - па ће тело морати да потроши још коју калорију да течност доведе до температуре тела. А осим тога чаша воде пре јела напуниће вам желудац, па ћете самим тим мање појести током оброка.

Пажљиво бирајте предјело

- Можда не обраћате пажњу, али ваши први залогаји могу да поправе или униште оброк. Добрим предјелом можете да одузмете и до 300 калорија од главног јела, а главно јело је по правилу калоричније - каже Грегор.

Током једног истраживања научници су послужили групи људи тањир тестенине, који садржи отприлике 900 калорија. Један део групе добио је за предјело салату и људи су аутоматски појели мање тестенине, "уштедели" су око 200 калорија. Онај део групе који је појео велику јабуку уштедео је 300 калорија. Наравно, ово важи само ако је салата без дресинга, који су по обичају пуни калорија и шећера.

Сирће

Јабуково сирће има велики утицај на губитак килограма.

- Уопштено, киселе намирнице стабилизују шећер у крви и убрзавају метаболизам, а то вам је циљ ако желите да скинете килажу. Али немојте пити чисто сирће, додајте га салатама или разблажите с водом - каже Грегор.

Фокусирајте се на храну

Померите телефон и не гледајте телевизор док једете. Ваш фокус одлази с хране на технологију, што вас несвесно тера да једете више. Истраживање је показало да су мушкарац и жена који су јели док су гледали телевизију појели барем један комад пице више од оних који нису. Једна група људи појела је 77 одсто више сладоледа и слаткиша слушајући радио од оних који су јели у тишини.

Једите полако

- Сви су заузети, али можете узети двадесетак минута да бисте на миру ручали. Тих двадесет минута мира допушта да се развију ваши природни сигнали ситости, осећај пуноће ума и тела - саветује др Грегер.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas