Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Верујемо да увече не треба да се једе ако желимо да смршамо? Ново истраживање има другачије закључке

Многи се воде тиме да не једе током вечери ако желе да смршају

1663671628_profimedia-0631323539.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Истраживачи са Универзитета у Абердину открили су да време доручка, ручка или вечере заправо нема утицај на губитак тежине, а метаболизам сагорева исто толико калорија увече као и ујутру.

Једна уобичајена теорија је да повец́ање количине хране раније током дана може да помогне да изгубите килограме и смањите ризик од гојазности. То би заправо значило да током вечери треба да смањимо оброке.

Недавна студија је објаснила ову методу и открила да то неће да нам помогне да избацимо масти.

Дијета 16 мушкараца и 14 жена контролисана је током периода од четири недеље, као део студије спроведене на Универзитету у Абердину. Сваки учесник је добио исту здраву исхрану, али половина је морала да поједе вец́ину калорија ујутру, а друга половина у време вечере.

Прочитајте још: КИВИ - тајна витке линије за само 10 ДАНА (ЈЕЛОВНИК)

После двонедељног периода заменили су се, тако да су људи који су јели вец́ину својих калорија на крају дана сада јели ујутру, и обрнуто. Резултати су открили да доба дана када су људи јели вец́ину својих калорија није утицало на количину изгубљене тежине. Сви учесници су изгубили исту количину тежине током сваке од четири недеље, што сугерише да су сагоревали исту количину енергије ујутру као и увече.

- Ово би могло да буде веома корисно у стварном свету, али не постоји једна дијета која одговара свима, то нешто што је веома тешко измерити -  истакла је професрока Александра Џонстон, водец́и аутор студије, yа Тхе Сун.

Једна популарна метода која функционише широм света је дефицит калорија, који се постиже када уносите мање калорија него што ваше тело троши.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas