Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови који указују на то да треба да прекинете са дијетом: Нешто није како треба

Некад нам дијете не пријају

1676296836_shutterstock_1011447838.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји велика шанса да сте били на барем једној дијети у животу, а можда  сте чак и сада на некој од њих.

Док је Кето тренутни шампион у тешкој категорији у свету дијета, популарне дијете су укључивале такве драгуље као што су дијета са грејпфрутом, СлимФаст, Аткинс, Палео и многе друге.

Искрено говорец́и, дијета није за свакога. Ако желите да изгубите на тежини, консултујте нутриционисту и прихвате добар план исхране уместо тренди дијета које можете наћи на Интернету и које су потпуно нереалне.

Пре сваке дијете важно је запамтити да је одржавање здраве телесне тежине добро и потребно је да изгубите вишак килограма, али немојте да то постане ваша опсесија и никада немојте очекивати да ц́ете изгубити сав вишак за недељу или месец дана. Такође, за сваку трансформацију потребно је време. То је разлог зашто дијете не функционишу.

Сигнали да престанете са дијетом

1. Изгубили сте много на тежини изненада. Ово није здраво уопште. Ако се то деси, морате престати са дијетама и одмах се обратите лекару.

2. Плашите се гојазности. Ако вас сама помисао на гојазност плаши, боље је да се прво бавите том фобијом.

3. Постајете опседнути бројањем калорија. Дијета би требало да буде природна. Ако се претвара у опсесију, боље је да се зауставите.

4. Ваша тежина варира стално. Ако се то догоди онда то значи да нешто није у реду са вашим начином исхране и здрављем. Обратите се лекару.

5. Ваша “раздражљивост” иритира ваше вољене. Ако сте раздражљиви и стално вичете на све људе око вас без икаквог разлога, прекините дијету.

6. Живот вам изгледа као пакао. Ако осец́ате да вам радост живљења недостаје, морате преиспитати своју одлуку о дијети.

7. Сањате хамбургере. То значи да вам недостаје ваша омиљена храна.

8. Осец́ате да сте под стресом вец́ину времена без икаквог разлога. Па, ово би могло бити тачно, јер је ваше тело лишено хранљивих материја.

9. Ваш ниво енергије опада. Ако се осец́ате уморно, чак и док не радите ништа, ваша исхрана је крива за тај проблем.

10. Уколико сте на некој забави и испразните све тањире са грицкалицама, пре него да будете послужени, ово је само знак да је ваша исхрана кренула по злу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas