Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Бакина кухиња

ДОМАЋА ПИТА са сиром и павлаком: Не морате до пекаре уз овај рецепт (ФОТО/ВИДЕО)

Направите укусну домаћу питу чија припрема не захтева више од 10 минута.

1602745758_IMG_0016.JPG
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 400 гр тањих кора
  • 300 гр сира
  • 100 гр киселе павлаке
  • 100 - 200  мл воде
  • врло мало прашка за пециво
  • со ако сир није слан
  • уље
  • тепсија округла 22 цм у пречнику

Припрема:
 
Сир фрубо издробити и додати павлаку и благо измешати да се сир не издроби. Тепсију обилно премазати уљем, У воду додати прашак за пециво и измешати да се истопи. На дно тепсије ставити прву кору па је премазати мало уљем и попрскати водом и прашком за пециво.


Фото: Приватна архива

Додати другу кору  и ставити преко ње попрскати  и поуљит.  Оба листа висе странице преко тепсије.Убацити трећу кору мало згужвану у средину  заједно са крајевима па поуљити и попрскати и убацити део сира обично је то трећина. поновити исти поступак стим што сад иде све згужвана кора.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка


Фото: Приватна архива

Кад се утроши сав сир пребаце се ивице кора које висе и полопи се са још две коре које се поуље и попрскају водом и ушускају са стране тепсије.


Фото: Приватна архива

 Пећи на 200-210 степени Ц око 40 мин да лепо порумени. Истрести врућ на даску и сећи кад се мало прохлади. Ја сам га одмах секла.

Прочитајте још: Биће чест оброк на вашој трпези: Најбољи рецепт за тиквице са пилетином (ФОТО/ВИДЕО)


Фото: Приватна архива

Као из пекаре. Уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas