· · Коментари: 0
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ

Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)

Крилца на жару су многима омиљено јело, јер се једу у сласт - прстима.

Krilca11.jpg
Крилца и салата Фото: А. М.

Највећа предност овог ручка је што када се крилца и кромпир ставе у рерну, па домаћица има времена да ради нешто друго. Можда су крилца печена на роштиљу укуснија, али печењем у рерни се боље контролише да не изгоре.

Прочтиајте још: За 20 МИНУТА направите СОЧНЕ колачиће од шаке ТРЕШЊА (Фото)

Оставе се преко ноћи у фрижидеру

Састојци:

  • 8 крилца за две особе
  • 4 кромпира
  • црвена паприка
  • со, бибер
  • уље

Припрема:

Крилца се очисте и исеку на пола, односно одвоје батачићи од крилца. Ставе се у дубљу чинију и зачине по жељи: со, бибер, млевени оригано и црвена паприка, због лепше боје. На крају се намажу уљем. Било би добро да крилца остану покривена у фрижидеру током ноћи, али довољно је и два сата. 

Ујутру се дода кромпир
Зачињена треба да одстоје преко ноћи.

Пред печење се крилца изваде из фрижидера и наређају у плех који се претходно обложи папиром за печење. Крилцима могу да се додају и исечени кромпири, јер се тако добија прилог, односно комплетан ручак.

Прочитајте још: Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне

Плех се убаци у рерну угрејану на најјаче (рецимо 240 степени), а онда се температура спусти на 220 степени. Пеку се сат времена уз проверавање да случајно не загоре, јер свака рерна пече другачије. Уз крилца је довољно направити свежу салату и ручак је готов.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.