Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕГЕТАРИЈАНЦИ

Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

Ово јело је одлично за оне који држе линију, имају резистенцију на глутен или желе да се здраво хране.

Paradajzhedljsa.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Хељда је изузатно здрава псеудо житарица на коју није познато да се икада појавила алергија. Ова троугласта медоносна и лековита биљка даје снагу и лечи. Иако није житарица има све састојке, па и више од њих.

Прочитајте још: Здрава је и има само 117 КАЛОРИЈА! Пробајте либанску салату ТАБУЛЕ

Потребни састојци

Назива се и "црно жито" због тамне боје зрна. Расте у крајевима са умереном кллимом, а код нас се користи, углавном као  брашно. Одлична је за срчане болеснике, а садржи и флуор који је добар за децу којој расту зуби.

Састојци:

  • парадајз ја једну особу
  • шоља хељде
  • неколико гранчица першуна
  • коцкица бутера (по жељи)
  • коцкица сира (по жељи)
  • со, бибер
  • маслиново уље (по жељи)

Припрема: Уместо да га ставите у ВАЗУ, похујте га, направите џем или витаминску салату од јестивог ЦВЕЋА

Пуњени парадајз Фото: А.М.

 

Шоља хељде се увече потопи у шерпи са водом и остави преко ноћи. Зрно хељде испушта слуз и ујутра се вода замени свежом. Хељда се скува, чим проври смањи се рингла и кува још неколико минута. Процеди се хељда и помеша са бутером или маслиновим уљем. Исецка се першун и помеша са хељдом. Додају се со, бибер, зачини по жељи.

Парадајзу се исече горњи део, а унутрашњост се извади кашикицом. Парадајз се напуни хељдом. исечени горњи део може да се врати као "поклопац".

Прочитајте још: Не знате шта ћете за ручак? Ево предлога - брзи ЗЕЛЕНИ РИЖОТО

Од хељдиног брашна се праве палачинке и то је добар начин да се ова псеудожитарица понуди деци.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas