Интернет сваких неколико месеци "изабере" свој нови слатки хит, а ових неколико месеци друштвене мреже не престају да брује о једној посластици – Дубаи чоколади.
Овај десерт богатог, кремастог и раскошног укуса постао је виралан захваљујући својој једноставности, луксузном изгледу и укусу који подсећа на најбоље пралине. Рецепт је освојио сладокусце широм света, а сада ти доносимо и како да га направиш код куће – брзо, лако и без печења!
Састојци за Дубаи чоколаду:
- 200 г кадаифа, ако немате може и 200 г млевеног кекса
- 100 г путера (истопљеног)
- 2 кашике шећера
- 100 г крема од пистаћа
Припрема Дубаи чоколаде:
Припрема кадаифа:
Кадаиф уситни рукама, затим га помешај са истопљеним путером и шећером. Пропржите га у тигању док не добије златну боју.
Растопите чоколаду и равномерно прелијте силиконски калуп. Ставите у замрзивач на 10 минута да се охлади. За то време, кадаиф пребаците у већу посуду и сипајте крем од пистаћа. Помешајте.
Распоредите фил од кадаифа и крема у калуп за чоколаду и прелијте остатком топљене чоколаде.
Вратите у фрижидер да одстоји три сада или евентуално преко ноћи.
Пријатно!
(Она.рс)