· · Коментари: 0

Направите КРОФНЕ које ће сви укућани обожавати: Рецепт ком нећете моћи да одолите

Обрадујте оне којима је ово омиљена посластица

1655128255_434f4c1f2e96f837d95c30d57f33f776.jpg
Фото: Пинтерест

Уколико желите да добијете похвале свих присутних, пробајте овај рецепт. Крофне су многима омиљена посластица, без обзира на године, иако их можда мало више воле деца.

Потребни састојци: 

800 гр брашна
2 јаја
400 мл млеко ( млако )
50 гр квасца ( свезег )
1 кашика пуна шећера
1 кафена кашицица соли
50 мл уља
по жељи стругана корица једног лимуна
сећер у праху за посути
надав по жељи
разне глазуре по жељи

Прочитајте још: Спремљено по бака Јелином рецепту: Најсочнија и неодољива пилетина са кромпиром (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Начин припреме: 

Умутите топло млеко, измрвљен квасац и шећер. Додајте остале састојке ( 50 мл уља, 2 цела јаја, со, брашно и лимунову корицу ако желите), па умесите тесто. Прекријте ванглу и нека стоји на топлом док не надође. Премесите је и нека надолази поново. На побрашњеној радној површини тесто развити на 1 цм дебљине. Из теста вадити крофне округлом модлом или цашом. Изрезано тесто за крофне ређати на побрашњену радну површину. Прекрити кухињском крпом и нека стоји 20-30 мин. Шерпа у којој ће се пржити крофне треба да је широка и ниска (да би се крофне лакше окретале). Крофне при пржењу треба да пливају у уљу (никако да додирују дно). Уље не треба бити превише топло. Мало науљите руке, узмите тесто за крофне и спуштајте у уље ону страну која је била горе. Пржити истовремено 4 крофне. Преклопити поклопцем и пржити док крофна не порасте, а потом скинути поклопац, окренути крофне на другу страну и пећи до краја. Пржене крофне ставлајти на кухињски папир да се упије висак масноће. Можете стављати разне глазуре, посути их шећером у праху, а оне су и саме по себи укусне. Уживајте, пријатно!

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.