Наши преци су је вековима јели и пуцали од здравља
Цицвара је традиционално јело које су наше баке спремале веома често. Међутим, последњих неколико година готово је да је немогуће да ћете чути да модерна домаћица спрема ово укусно и калорично јело, те смо ми ту да вас подсетимо како су јели наши преци.
Цицвара - састојци:
350 мл млека
1 кашика свињске масти
150 г крем сира
150 г кајмака
70 г кукурузног брашна
2 жуманцета
со
уље
70 г пршуте
Цицвара - припрема:
У шерпу сипајте млеко, па додајте маст, крем сир и кајмак.
Све време мешајте на средњој ватри.
Затим додајте кукурузно брашно, жуманца и со.
Мешајте све време око 20 минута.
У загрејан тигањ сипајте уље, па пржите пршуту коју сте претходно исецкали на коцкице.
Готову цицвару пребаците у чинију, па преко ње додајте испржену пршуту.
Пријатно!
(Она.рс)
БОНУС ВИДЕО