Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИДЕЈА ЗА ДОРУЧАК

ПАЛЕНТА какву до сад нисте пробали: Печена у рерни, служи се уз ароматични УМАК (РЕЦЕПТ)

Један од најбољих укуса на свету.

1644997349_00000224549684789.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Савршена идеја за доруча или ужину. Палента на мало другачији начин!

Састојци: 

  • 2 ½ шоље млека (600 мл), по избору
  • 2 ½ шоље чорбе од поврћа (600 мл)
  • 2 шоље паленте (320 г)
  • 2 кашике несланог путера
  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице бибера
  • ½ кашичице сушеног оригана
  • ½ кашичице сушеног тимијана
  • ½ кашичице сушеног рузмарина
  • маслиново уље, за премазивање (ако се пече)
  • 4 шоље уља каноле (960 мл), ако се пржи

За умак:

  • ½ шоље мајонеза (120 г)
  • 1 чешањ белог лука, млевен
  • 1 кашика свежег першуна, сецканог
  • 1 кашика лимуновог сока, соли по укусу бибер, по укусу

Припрема

Подмажите тепсију за печење непријањајућим спрејом. У средњем лонцу на јакој ватри додајте млеко и чорбу од поврћа и прокувајте. Умутите паленту и смањите ватру на малу, непрестано мутите око 5 минута, или док се сва течност не упије и док палента не постане кремаста. Додајте путер, со, бибер, оригано, тимијан и рузмарин и мешајте док се добро не сједини.

Прочитајте још: Зелени сок од ДВА САСТОЈКА који помаже бржем сагоревању масти у организму

Пребаците паленту у припремљен плех и равномерно распоредите шпатулом. Охладите најмање 2 сата или до 3 дана да се стегне. Ако печете, загрејте рерну на 220ºЦ.

Направите умак: помешајте мајонез, бели лук, першун и лимунов сок, со и бибер у малој чинији и мешајте док се добро не сједине. Охладите док не будете спремни за употребу.

Пажљиво окрените тепсију за печење на даску за сечење да ослободите паленту. Преполовите по дужини, а затим исеците на 22 "помфрита" једнаке величине, сваки дугачак око 10 цм и широк 2 цм). Ако се пече, лопатицом пренесите "помфрит" на решетке постављене на 2 плеха за печење. Обилно премажите маслиновим уљем. Пеците 30 минута, с тим да на половини времена треба да их окренете на другу страну да се равномерно запеку и порумене. Ако пржите, загрејте уље каноле у ​​великом лонцу док не достигне 190ºЦ. Потопите "помфрит" у уље и пржите 2-4 минута, док не порумени и не постану хрскави. Извадите из уља и пребаците на тањир обложен папирним убрусима да се хлади најмање 5 минута.

Служите са умаком.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas