Када је у питању ова посластица, можете комбиновати различите врсте воћа, чиме она постаје још интересантнија.
Кад год желите да се мало засладите, или просто да себи поправите расположење, колачи су сјајан избор, а овога пута вам предлажемо сочни банана тарт са чоколадом. Припрема је вема једноставна, чак и за почетнике.
Одлична страна овог колача је што можете да искористите воће по жељи.
Састојци:
3 кашике шећера
200 мл павлаке за шлаг
300 мл млека
300 мл павлаке за шлаг
1 кашика ванилиног шећера у праху
2-3 кашике чоколадних мрвица или ситно сецкане чоколаде
За украшавање:
2 банане
200 мл павлаке за шлаг
Припрема:
1. У чинији помешајте уситњени кекс, отопљени маслац и млеко.
2. Смесу утисните у калуп за тарт пречника 26 цм с одвојивим дном.
3. Смесу утисните чврсто, али не прејако како подлога не би постала превише тврда.
4.Ставите у фрижидер док припремате остатак колача.
5. У малој посуди промешајте прашак за пудинг са шећером и 5 кашика млека.
6. Остатак млека ставите у шерпу заједно с павлаком за шлаг па загрејте скоро до кључања.
7.Скините са ватре и додајте размућени прашак за пудинг. Вратите на ватру и кувајте константно мешајући док се не згусне, 2-3 минута.
8.Пудинг прекријте фолијом да спречите стварање корице и оставите га да се хлади отприлике 30 минута.
9. Павлаку за шлаг измиксујте са шећером у праху док не добијете чврсти шлаг.
10. На охлађену подлогу распоредите слој шлага.
11. По шлагу равномерно поспите чоколадне мрвице или ситно сецкану чоколаду.
12. Преко шлага и чоколаде распоредите охлађени пудинг и поравнајте површину.
13. За украшавање, измиксујте павлаку за шлаг и украсите колач.
14. Банане нарежите на колутове и распоредите их по колачу.
Украшавање можете да урадите одмах или непосредно пре послуживања како би банане биле свеже.
(Лепа и Срећна)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ