Доносимо вам рецепт за кремасте млинце са печуркама.
Ако тражите топло, заситно и кремасто јело које спаја традиционални укус домаће кухиње са модерним тwистом, кремасти млинци са печуркама су прави избор. Ово јело је савршено за брзи ручак или вечеру, а притом не захтева пуно времена ни посебне кулинарске вештине. Сочне печурке у павлаци и млеку дају богат укус, док млинци упијају сос и постају савршено мекани и ароматични.
Састојци:
250 г млинаца
400 г шампињона (или других печурака по избору)
1 црни лук
2 чена белог лука
200 мл павлаке за кување
150 мл млека
2 кашике путера (или уља)
50 г пармезана (или тврдог сира по укусу)
Со и бибер по укусу
Мало свежег першуна (за декорацију)
Припрема:
Млинци се прелију врелом водом и оставе неколико минута да омекшају, затим се добро оцеде.
Припрема печурака:
На путеру (или уљу) пропржити ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Додати бели лук и кратко пропржити.
Додавање печурака:
Додати сецкане печурке и пржити их док не пусте и испаре воду, а затим благо порумене.
Кремасти сос:
Сипати павлаку и млеко, зачинити сољу и бибером и кувати неколико минута док се не згусне.
Спајање са млинцима:
У сос додати оцеђене млинце и добро промешати да упију кремасти сос.
Финални додир:
Поспите наренданим пармезаном и свежим першуном.
Послужите одмах, док је јело топло и кремасто.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ