Овсени хлеб из ваше кухиње
Oglas
Састојци:
- 1 шоља овсених пахуљица
- 3 јајета
- 150 мл јогурта
- 1 кашичица соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- 50 г ланеног семена
- 50 г сусама
- 50 г семенки сунцокрета
- 50 г семенки бундеве
- 100 г бадемовог брашна
Припрема:
Кад желите укусан и хранљив хлеб без мешења, дизања и чекања, овај рецепт је прави избор. Припрема се од овсених пахуљица, семенки и јогурта, па је одличан за доручак, ужину или као подлога за сендвиче.
У великој чинији помешајте овсене пахуљице, бадемово брашно, со, прашак за пециво и све семенке. Додајте јаја и јогурт, па све добро сједините да добијете густу смесу.
Сипајте у мањи калуп обложен папиром за печење или већи па обликујте смесу рукама. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 40 минута, док не добије златну корицу. Оставите да се прохлади пре сечења.
(Ствар укуса)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas