Ovseni hleb iz vaše kuhinje

Oglas
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 3 jajeta
- 150 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 50 g lanenog semena
- 50 g susama
- 50 g semenki suncokreta
- 50 g semenki bundeve
- 100 g bademovog brašna
Priprema:
Kad želite ukusan i hranljiv hleb bez mešenja, dizanja i čekanja, ovaj recept je pravi izbor. Priprema se od ovsenih pahuljica, semenki i jogurta, pa je odličan za doručak, užinu ili kao podloga za sendviče.
U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, bademovo brašno, so, prašak za pecivo i sve semenke. Dodajte jaja i jogurt, pa sve dobro sjedinite da dobijete gustu smesu.
Sipajte u manji kalup obložen papirom za pečenje ili veći pa oblikujte smesu rukama. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Ostavite da se prohladi pre sečenja.
(Stvar ukusa)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas