Уз помоћ овог рецепта он може бити свеж и сутрадан.
Посни славски колач уме да зада муке домаћицама, али ако се прате ови кораци - биће то савршено мекан и укусан хлеб.
Посни славски колач - састојци:
700 гр белог брашна
30гр свежег квасца или кесица сувог
500мл киселе воде
100мл уља
1 кашичица шећера
2 кашичица соли
Посни славски колач - припрема:
Квасац и шећер ставити са млаком киселом водом и кашиком брашна да ускисне.
Кад је надошло, замесити тесто да није јако тврдо а да се не лепи за руке и добро га обрадити и остави да кисне на топлом месту око 40 мин.
Нарасло тесто поново премисеити, ставити у одговарајуци суд облозен папиром или подмазан и пустити да нарасте јос 15мин, а онда пећи на 240 степени око 50 до 60 мин.
Колач можете обликовати сами по жељи и масти као плетеницу, па у средини мале јуфке или једну велку у средини и четири са стране.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ