Uz pomoć ovog recepta on može biti svež i sutradan.
Posni slavski kolač ume da zada muke domaćicama, ali ako se prate ovi koraci - biće to savršeno mekan i ukusan hleb.
Posni slavski kolač - sastojci:
700 gr belog brašna
30gr svežeg kvasca ili kesica suvog
500ml kisele vode
100ml ulja
1 kašičica šećera
2 kašičica soli
Posni slavski kolač - priprema:
Kvasac i šećer staviti sa mlakom kiselom vodom i kašikom brašna da uskisne.
Kad je nadošlo, zamesiti testo da nije jako tvrdo a da se ne lepi za ruke i dobro ga obraditi i ostavi da kisne na toplom mestu oko 40 min.
Naraslo testo ponovo premiseiti, staviti u odgovarajuci sud oblozen papirom ili podmazan i pustiti da naraste jos 15min, a onda peći na 240 stepeni oko 50 do 60 min.
Kolač možete oblikovati sami po želji i masti kao pletenicu, pa u sredini male jufke ili jednu velku u sredini i četiri sa strane.
(Stil)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU