· · Коментара: 0

Старинска верзија ПАСУЉА: Рецепт за тучени пасуљ који ће вас одушевити

Овај начин припреме је старији и од пребранца

1656418073_pexels-photo-7055125--1-.jpeg
Фото: Пеxелс

Тучени пасуљ, мућени пасуљ или папула је најстарији начин спремања пасуља у многим крајевима Србије. Испробајте га на начин на који су га људи од давнина јели и осетите његове чари. Укус ће вас одушевити, а припрема се брзо и једноставно. 

Потребни састојци: 

1 главица црног лука (или комад празилука)
конзерва од 800 гр белог пасуља (или 500 гр вец скуваног пасуља)
1/2 кашицице соли
1/2 кашицице млевеног бибера
3-4 кашике уља
2 цешња белог лука
1/2 кашицице црвене зацинске паприке ( може и љута)
 

Начин припреме:

Кашику уља сипајте у мању шерпицу и уз минимално доливање воде издинстајте ситно исецкани црни лук док не свене. Отворите конзерву пасуља, затим процедите, изручите у дубљи суд, па додајте издинстани лук. Штапним миксером сједините састојке, додајте бибер и со и по жељи мало тецности (у којој је био пасуљ или у којој се кувао). Густина треба да буде као за пире.

Преостало уље сипајте у плићи суд, додајте ситно сецкани бели лук. Пропржите мало да лук замирише, додајте црвену млевену зачинску паприку, промешајте и склоните са ватре.

Прочитајте још: Идеја за ручак према Бакином рецепту: ПЉЕСКАВИЦЕ од тиквица и сира

Испасирани пасуљ сипајте у плићу чинију за послуживање, танко по њему распоредити запршку и послужити.

Наравно да не мора да се користи пасуљ из конзерве, већ обицан скувани бели, али кад сте у журби конзервирани је једнако добар, јер овде запршка даје главни шмек јелу. Пасирање штапним миксером је брже, а добије се исти резултат као када се раније пасуљ пасирао "у грубо" виљушком. У запршку по жељи можете ставити љуту зачинску паприку. 

 Идеално јело за посну трпезу. Обрадујте укућане новим начином прављења пасуља, сви ће бити одушевљени. Пријатно, уживајте!

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.