Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Старински РЕЦЕПТ за ЗИМНИЦУ: Омиљен је код српских домаћица, а ваша трпеза ће бити преукусна (ВИДЕО)

Направите туршијске паприке пуњене купусом без конзерванса и сирћета

1661518469_zimnica.png
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - Емирамис кухиња
Oglas

У јеку је припрема зимнице за предстојеће хладниије дане, зато вам доносимо овај сјајан рецепт за туршијске папирке пуњене купусом, уз које ћете било када имати спремљен оброк. Наиме, довољно је да додате парче меса и ручак је спреман! И не само то, када једном пробате њихов неодољив укус, сваке године ћете их сигурно правити!

Потребни састојци:

3-4 кг купуса
5-6 кг жутих паприка
5 л воде
150 г соли

Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)

Како се прпремају?

Паприке очистити од петељки и семенки, опрати их па их поређати на тањир обложен памучном крпом да се лепо осуше. Суве паприке изнутра помало посолити, поређати у тепсију и ставити да и оне стоје око сат времена.

Скинути први слој лиски са купуса, обрезати корење и опрати га, па изрендати га. Затим га постепено солити са две супене кашике соли и рукама мешати да со прође свуда. Такође га оставити да одстоји око сат времена.

 

У 5 л воде растворити 150 г соли и мешати док се со потпуно не истопи. Паприке до врха пунити купусом и ређати у пластичну посуду. Ако вам је остало мало купуса, поређајте га преко и између паприка. Затим прелити сланом водом, коју сте претходно промешали.

Одозго поклопити тањиром, притиснути и оставити да стоји 15 дана. После тога, овај феноменалан прилог уз сваки оброј је спреман за јело!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas