· · Komentari: 0

Starinski RECEPT za ZIMNICU: Omiljen je kod srpskih domaćica, a vaša trpeza će biti preukusna (VIDEO)

Napravite turšijske paprike punjene kupusom bez konzervansa i sirćeta

1661518469_zimnica.png
Foto: Printscreen/ Instagram - Emiramis kuhinja

U jeku je priprema zimnice za predstojeće hladniije dane, zato vam donosimo ovaj sjajan recept za turšijske papirke punjene kupusom, uz koje ćete bilo kada imati spremljen obrok. Naime, dovoljno je da dodate parče mesa i ručak je spreman! I ne samo to, kada jednom probate njihov neodoljiv ukus, svake godine ćete ih sigurno praviti!

Potrebni sastojci:

3-4 kg kupusa
5-6 kg žutih paprika
5 l vode
150 g soli

Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)

Kako se prpremaju?

Paprike očistiti od peteljki i semenki, oprati ih pa ih poređati na tanjir obložen pamučnom krpom da se lepo osuše. Suve paprike iznutra pomalo posoliti, poređati u tepsiju i staviti da i one stoje oko sat vremena.

Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati ga. Zatim ga postepeno soliti sa dve supene kašike soli i rukama mešati da so prođe svuda. Takođe ga ostaviti da odstoji oko sat vremena.

 

U 5 l vode rastvoriti 150 g soli i mešati dok se so potpuno ne istopi. Paprike do vrha puniti kupusom i ređati u plastičnu posudu. Ako vam je ostalo malo kupusa, poređajte ga preko i između paprika. Zatim preliti slanom vodom, koju ste prethodno promešali.

Odozgo poklopiti tanjirom, pritisnuti i ostaviti da stoji 15 dana. Posle toga, ovaj fenomenalan prilog uz svaki obroj je spreman za jelo!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.