Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТОРТА ОД 3 САСТОЈКА: Бела бајка која ће одушевити свакога ко је проба (РЕЦЕПТ)

Једноставна за прављење, а укус је богат и незабораван

1647767552________________________________________________________________________________649888778989.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Делом торта од сира, делом декадентна торта од беле чоколаде, 100 посто невероватно. Са само три састојка ово ће сигурно постати ваш нови омиљени десерт. 

Састојци:

  • 700г беле чоколаде за печење, сецкане
  • 750 г крем сира, исецканог, омекшаног
  • 6 јаја, одвојено

Корак 1

Загрејте рерну на 130Ц. Ставите 250 г беле чоколаде у посуду за печење. Пеците 10 минута, а затим извадите и промешајте. Вратите у рерну и пеците, мешајући сваких 5 минута, 25 минута или док не порумени или се карамелизује. 

Корак 2

Печену чоколаду пребаците у посуду отпорну на топлоту постављену изнад шерпе воде која се кључа (не дозволите да посуда додирне воду), мешајући 3-4 минута док не постане глатка. Уклоните са ватре, мало охладите.

Корак 3

Појачајте температуру рерне на 150Ц. Подмазати и обложити дно и странице два калупа за торте пречника 18 цм папиром за печење.

Корак 4

Додајте 250 г крем сира у карамелизовану чоколаду и добро промешајте да се сједини. Затим додајте жуманца и промешајте да се сједини. Електричним миксером умутите беланца у чврст снег. Радећи у 3 серије, умешајте беланца у чоколадну мешавину. Поделити смесу у припремљене калупе за торте и пећи 1 сат и 30 минута или док се торта не врати у средину када се лагано притисне. Охладите у калупима 20 минута, а затим торте у калупима пребаците у фрижидер да се потпуно охладе (торта ће мало потонути док се хлади).

Корак 5

Да бисте направили глазуру, истопите 300 г беле чоколаде у посуди отпорној на топлоту која је постављена изнад шерпе са водом која лагано кључа (не дозволите да посуда додирује воду). Пребаците у електрични миксер и додајте преосталих 500 г крем сира. Мутите на средњој брзини 8 минута или док не постане глатка и сјајна. Ослободите колаче из калупа и ставите један слој торте на постоље за торте, а затим премажите 1/2 шоље глазура од крем сира преко врха. На врх ставите други слој торте и помоћу палетаног ножа премажите преосталу глазуру преко врха и страна торте. Оставите у фрижидеру док не будете спремни за послуживање.

Корак 6

Да бисте направили комадиће чоколаде, два плеха обложите папиром за печење. Испеците 100 г беле чоколаде у посуди за печење пратећи процес печења у кораку 1.

Корак 7

У међувремену, истопите преосталих 50 г беле чоколаде у посуди отпорној на топлоту постављеној изнад лонца воде која се кључа (не дозволите да посуда додирује воду), мешајући док се не истопи и не постане глатко.

Корак 8

Парче папира за печење на једном плеху премажите печеном чоколадом помоћу палета ножа, а преко преосталог плеха премажите отопљену чоколаду. Замотајте листове папира за печење са дуже ивице и ставите оба плеха у замрзивач на 30 минута да се стегне. Извадите из замрзивача, одмотајте и пажљиво пребаците комаде у фрижидер док не буду спремни за сервирање.

Корак 9

Украсите торту печеном чоколадом и комадићима беле чоколаде за сервирање.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas