Пилетина припремљена на тоскански начин је врло сочна, у фином белом сосу, са парадајзом и спанаћем.
Oglas
Састојци:
- 4 пилец́а филеа
- 1 кашичица мешавине сувих зачина попут оригана, мајчине душице
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 3 кашике маслиновог уља
- 4 чена белог лука, врло ситно исецкана
- 40 г ситно исецканог жутог лука
- 60 г парадајза, исецканог
- 60 г беби спанац́а
- 400 г павлаке за кување
- 30 г пармезана у праху
Рецепт за пилетину припремљену на тоскански начин:
Како бисте направили пилетину на овај начин, обе стране сваког пилец́ег филеа зачините зачинима, сољу и бибером. У исти тигањ додајте још једну кашику уља и црни лук.
Динстајте 2 до 3 минута, док лук не омекша. Додајте парадајз и бели лук и динстајте још минут, док не замирише. Додајте спанац́ и динстајте још минут. Затим сипајте павлаку за кување и пармезан, промешајте и пустите да се крчка. Вратите пилетину у тигањ и кувајте док се не загреје, око 5 минута. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas